Csicseris-chiás kenyér

Csicseris-chiás kenyér

És akkor most mondjuk ki egymás után ötször, gyorsan a nevét! Mai logopédia gyakorlat vége, most már lehet sütni!

Ahogy szokásom, most sem egyféle lisztből készítettem ezt a gluténmentes kenyeret, hanem kettő keverékéből: ezúttal egy csicseriborsóst, illetve egy nagy klasszikust választottam. Örömmel jelentem, hogy jól működnek együtt.

Hozzávalók:
300 g Glutenix csicseris kenyérpor
200 g Schar B liszt
1 cs szárított élesztő
1 ek chia mag
480 ml langyos víz
12 g só
2 ek olajÁltalában friss élesztőt szoktam használni, de most valahol elhagytam vásárlás után. Nem viccelek, szó szerint. Szerencsére itthon mindig van vésztartalék élesztő granulátum, így mégis csak tudtam kenyeret sütni. Ha valaki nem olyan kajla, mint én, használhat nyugodtan frisset is, 20 g elég lesz hozzá.

Először keverjük el a száraz hozzávalókat (ha friss élesztőt használunk, akkor azt is morzsoljuk nyugodtan egyből a lisztekhez), aztán adjuk hozzá a nedveseket, és jó alaposan dolgozzuk ki a tésztát.

kelesztés előtt – kelesztés után

Tessékeljük át egy olajjal kikent, rizsliszttel megszórt sütőformába és háromnegyed óráig hagyjuk kelni. Én most egy kenyeret és 4 zsemlét készítettem a fenti mennyiség másfélszereséből. Muffin sütőbe tettem a zsemléket, mert most ehhez volt hangulatom.

Ha a duplájára nőttek, kenjük meg olajjal és süssük meg 180 fokon. A kenyér körülbelül 45 perc alatt lesz kész, a zsemle rövidebb idő alatt is szépen megsül.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420