Készítettem már karfiol pizzát is (sőt, az alapján brokkoli pizzát is), de cukkinival most próbáltam ki először. Szerintem a három közül ez a legjobb.
Hozzávalók 1 főre:
1 kisebb cukkini
1-2 kanál liszt (én most gluténmentes Miklos Universal Mixet használtam, de ehhez minden más gm liszt jó lehet)
1 csipet só
1 csipet sütőpor
1 tojás
A cukkinit megmostam, nagy lyukún lereszeltem és megsóztam. Hagytam állni úgy 10 percet – lehet, hogy több is volt, mert facebookon csacsogtam, úgyhogy bármi lehet – aztán kinyomtam. Hozzákevertem a tojást, a csipetnyi sütőport, majd annyi lisztet, hogy kb. nokedli sűrűségű legyen.
Egy picike sütőformába – ami bocs, de nálam most szögletes volt, nem kerek – belekanalaztam a cuccot, és szépen elkentem benne. Bedobtam – ezt se dobtam… miért írom folyton, hogy dobálózok? nem is értem… – a 180 fokos sütőbe és addig sütöttem, amíg egy picit elkezdett pirulni a teteje. Pici volt, vékony, szerintem negyedóra lehetett, de mivel megint facebookoztam közben, ezt nem tudnám pontosan megmondani.
Ekkor kivettem, megkentem pizzaszósszal, dobáltam rá hagymát, gombát (saját szedésű erdei csiperkét és gyapjas tintagombát (persze gombavizsgálóval is megnézettük felhasználás előtt)) megszórtam sajttal és néhány kolozsvári szalonna kockával. Így ment vissza a sütőbe egészen addig, amíg a saját rá nem pirult. Talán negyedóra volt ez is, de tudjátok, a facebook…