Cukkini “pizza” fogyósan

Cukkini “pizza” fogyósan

Őrült gyors, őrült egyszerű, őrült kevés kalóriát és szénhidrátot tartalmaz. Tápanyagszámítást is mellékeltem ehhez a recepthez, amit eddig nem csináltam, de talán van rá igény.

Hozzávalók:

236 g cukkini (nyilván lehet több és kevesebb is, de az enyém ekkora volt)
38 g gouda sajt (ez is lehet több-kevesebb, és persze más, akár növényi sajt is)
1 evőkanál pizzakrém (én univert használtam, de más is lehet, akár házi is)Előzmény: a családom nagy pizza rajongó, a fiúk gyakorlatilag mindegyik változatát szeretik: a kemencében készült “igazit”, a házit és a gyorsfagyasztottat is. Ez utóbbit általában akkor sütöm, ha rohanós nap van, vagy csak gyorsan szeretnék ebédet/vacsorát. Viszont, mivel én hízékony alkat vagyok, elborzaszt az egész pizzák tápanyagtartalma. Őrült sok kalória van benne, sokszor a napi kalóriakeretem háromnegyede. Sokszor ezért így oldom meg a “problémát”, hogy a pizza felét eszem csak meg, viszont mellé készítek valami kalóriaszegény ételt is. Most éppen cukkini “pizzát” (ennyi idézőjel egyetlen bejegyzésben, te jó ég…)

Az egész őrülten egyszerű. A cukkinit mossuk meg, vágjuk fel hosszában és sózzuk le. Én most hámoztam is, mert ehhez volt kedven. Hol szeretem a héjával együtt, hol nem (mint a mesében). Ezt a cukkinit éppen háromfelé vágtam, de persze függ a vastagságától is (a vastagságtól sok minden függ, sok témakörben, de ez most nem fejteném ki.)Hagyjuk állni 5-10 percet, hogy némi folyadék kijöjjön belőle (már megint miket írok…) majd kenjük le pizzakrémmel, szórjuk le sajttal és már mehet is a 200 fokos sütőbe. Viszonylag hamar megpirul a sajt és már jó is. Persze cifárzhatjuk a feltétet akármi-bármivel is, én tettem rá hagymát, meg jalapeno paprikát is. Ezt utólag írtam be a táblázatomba, mert csak az alapot akartam kiírni, mindenki varálja tovább, ahogy akarja.)

Mivel én sokat használom a kaloriabazis.hu oldalt a napi menüm összeállításához, ezért az ő számításukat szúrtam be ide is. Nem fizetett reklám, de mivel az ingyenes verziójukat használom, szerintem én is csinálhatok nekik cserébe egy kis ingyen reklámot 🙂 (Egy kis segítség a jobb oldali oszlophoz: ZS: zsír SZ: szénhidrát F: fehérje)

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420