Cukkinis-csirkés tornyok könnyedén

Cukkinis-csirkés tornyok könnyedén

Ha szeretnénk egy kifejezetten finom, ám de kalóriaszegény fogást kreálni – ráadásul viszonylag gyorsan! – akkor ez a recept éppen megfelelő választás lehet. Zöldség és csirke kedvelők előnyben!

Hozzávalók:
csirkemell
cukkini
paradicsom
póréhagyma
só, bors, bazsalikom



Az egész úgy indult, hogy összevágtam egy kupac csirkemellet és megfűszereztem kedvem szerint. Mivel ez mediterrán jellegű étel, így most só, bors mellett bazsalikomot és oregánót hintettem rá és kevés olajon, néhány perc alatt átsütöttem.

Utána következett a cukkini, amit megmostam, felkarikáztam, akárcsak a paradicsomot és a póréhagymát. Egyetlen összetevő előkészítése volt már csak hátra az – esetemben – light mozzarella, amit szintén vékony karikákra vágtam, de akár reszelhettem is volna.



Fogtam egy sütőpapírral kibélelt tepsit, elkezdtem összeállítani a tornyaimat: sózott cukkini karikára tettem egy pici sajtot, majd a csirkét és megint rá sajtot (a sajt a ragasztó szerepét is ellát ebben a receptben). Erre ment egy újabb karika sózott cukkini, ismét sajt, hagyma, paradicsom, végül megsóztam és meghintettem egy kevés bazsalikommal.

Amikor elkészültek a kis tornyok, betoltam a forró sütőbe (180 fok) és hagytam, hogy jól összepuhuljanak, összemelegedjenek. Nem mondom, hogy a legszebb étel, amit valaha láttam, de tényleg friss ízű, finom és szerencsére nem egy kalóriabomba.