Ez is egy olyan fogás, ami – ha nem egy vödörrel falunk be – vacsorára is bátran ehető, még fogyási szándékkal is. Én például ezt a hat kis karikányit készítettem magamnak salátával, amitől persze nem laktam jól – ahogy vacsoránál sajnos sosem – viszont legalább nagyon finomat ettem.

Hozzávalók:

édesburgonya (batáta)
juhtúró
zöldhagyma
sonka (el is hagyható)
paprikakrém (pl. pirosarany)
paradicsom

kömény (el is hagyható)

Az édesburgonyát hámozás után karikázzuk fel kb. fél centis szeletkékre, majd egy sütőpapíron tegyük a sütőbe. Nekem van egy kis grillem, abba raktam a legmagasabb hőfokra, alul-felül sütésre.

Keverjük össze a juhtúrót a karikára vágott zöldhagymával, az apróra vágott sonkával, a paprikakrémmel, a sóval és a borssal. Egyfajta “körözött” lesz belőle, ha úgy vesszük.

mindig megég körben a papír, ha grillsütőben sütöm…

Amikor az édesburgonya elkezd pirulni, ráhalmozzuk a juhtúrós keveréket és mindegyikre teszünk egy-egy szeletke paradicsomot. Toljuk vissza a sütőbe egy időre együtt az egészet, sütögessük majd jól faljuk fel. Én káposzta és jégsaláta ágyra pakoltam, szerintem ízben is klasszul ment hozzá (és legalább többnek tűnt).


http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/06/edeskrumplis2-1024x630.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/06/edeskrumplis2-250x250.jpgAntal Viktóriaelőétel, leves, salátafőételbatáta,édesburgonya,juhtúró,paradicsom,zöldhagymaEz is egy olyan fogás, ami - ha nem egy vödörrel falunk be - vacsorára is bátran ehető, még fogyási szándékkal is. Én például ezt a hat kis karikányit készítettem magamnak salátával, amitől persze nem laktam jól - ahogy vacsoránál sajnos sosem - viszont legalább nagyon finomat ettem. Hozzávalók: édesburgonya (batáta) juhtúró zöldhagyma sonka...Gasztronómia, életmód és ami még belefér