Hozd közel a kedvenc termelőd!

Hozd közel a kedvenc termelőd!

Előfordult már veled is olyan, hogy az ország távolabbi pontján találkoztál egy hazai kistermelővel, akinek a termékei után később hosszan sóvárogtál? Milyen jó lenne, ha hozzám közel is lehetne kapni a termékeit! Ismerős az érzés? Mi lenne, ha mostantól nem csak sóhajtoznánk, hanem próbálnánk tenni is azért, hogy ez mindez megvalósulhasson?

Ez az egész gondolat akkor merült fel bennem, amikor gyakran vezetett át az utunk egy kisebb településen, ahol mindig megálltunk egy helyi hentesnél vásárolni. Isteni kolbászokat és egyéb füstölt árukat készítettek, méghozzá hagyományos módon, isteni fűszerezéssel. Aztán ahogy változtak a dolgok, már nem kellett többször arra mennünk, így maradt a sóhajtozás, és az emlékek, hogy “ugye milyen jó volt?” Bár csak közelebb is elérhetőek volnának…

Aztán valahogy továbbvittem a gondolatmenetet: mi lenne, ha beszélnék egy árussal, a hozzánk közeli budapesti piacon, hátha forgalmazná a kedvenc hentesünk termékeit? A gondolatot tett követte, megkerestem a kiszemelt árust, és miután ódákat zengetem neki a hentes fiú kolbászáról – rossz az, aki rosszra gondol – gyakorlatilag azonnal örömmel rábólintott az ötletemre. Sőt, kifejezetten örült neki, hiszen ők a fővárosból sokszor nehezen találják meg ezeket a minőségi termékeket gyártó helyi termelőket.Szerencsére, amikor elmondtam a kedvenc hentesünknek a fejleményeket, ő is azonnal rácsapott a lehetőségre. Gyorsan kiderült tehát, hogy sokszor tényleg csak ennyi kell, egy kis lökés és mindenki jól jár: a kistermelő, aki szélesebb körben tudja népszerűsíteni a termékeit, a viszonteladó, akinél bővült az árukészlet, és persze a vevő is, hiszen így elérhetőek lesznek a számára azok a termékek, amikhez eddig csak nehezen jutott hozzá.

Mivel a saját kis projektem ilyen jó sikerült, arra gondoltam, hogy miért ne terjeszthetnénk ezt tovább? Szedjünk össze olyan konkrét kistermelők által készített termékeket, amiket szívesen látnánk a számunkra könnyen elérhető helyeken! Írjátok meg nekem – itt kommentben, facebook oldalon kommentben/privát üzenetben, vagy e-mailben (lásd imresszumnál) – hogy kinél, hol és milyen terméket vásároltatok – lehet az élelmiszer, illatszer, ajándék vagy tulajdonképpen bármi, amit forgalmazási engedéllyel rendelkező, helyi termelő készít – valamint azt is, hogy melyik településen, vagy kerületben szeretnétek a jövőben megvásárolni. Talán ez a kis “kívánságlista” ismét egy olyan kis lökés lehet, amivel segíthetjük a helyi kistermelők és a viszonteladók egymásra találását. 

Ha megérkeznek az első javaslatok máris elkezdem összeszedni és közzétenni a Ceruzababon!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .