Ezt a desszertet azok fogják szeretni, akik úgy általában kedvelik a tömény édességeket. Ez egy kimondottan erőteljes, édes, ütős cucc, ami után tényleg úgy érzi az ember, hogy most aztán durván benassolt.
Hozzávalók (bögre űrtartalma 3 dl):
1,5 bögre kukoricadara (akinek nem ellenség a glutén, búzadarával is készítheti)
1,5 bögre víz
1,5 bögre tej (lehet ehelyett is víz vagy növényi tej)
1 bögre cukor (kevesebb is mehet bele, de eredetileg ezt ilyen töményen készítik)
3 evőkanál vaj
0,5 bögre fenyőmag (amit én most apróra vágott olajos maggal és aszalt gyümölcs keverékkel helyettesítettem)
2 teáskanál őrölt fahéj
Első körön olvasszuk fel a vajat egy lábasban/serpenyőben. Pörköljük meg a fenyőmagot (vagy olajos magvakat), majd öntsük rá a darát (én az aszalt gyümölcsöket is ekkor tettem bele). Pirítsuk alacsony hőfokon addig, amíg a dara egy színt nem kap (nagyjából 20 percig).
Közben egy másik edénybe tegyük a tejet, vizet, cukrot és alacsony hőfokon forraljuk össze az egészet. Amikor ez is oké, öntsük össze a kettőt, főzzük – továbbra is alacsony hőfokon – nagyjából 10 percig, lefedve (néha keverjük azért meg). Ha készen van, adagoljuk csini kis formába, hűtsük le, borítsuk ki és tálaljuk. Csak úgy, önmagában vagy akár fagyi gombóccal.