Mit vigyünk magunkkal nyaralni?

Mit vigyünk magunkkal nyaralni?

Bár már túl vagyunk a nyár kétharmadán, bőven vannak olyan szerencsések, akik még nem mentek el nyaralni, de nagyon is készülnek rá.

Sokféle bőröndpakoló van. Léteznek rendezettek, akik jól átgondolják és fel is írják maguknak előre, hogy mit vigyenek magukkal. Ők azok, akik már napokkal az indulás előtt elkezdik feltölteni a bőröndöket. Tegyük be ezt is, meg azt is, sőt, abból mindjárt kettőt, az a biztos, a súlya nem nagy, enni nem kér, ahogy a mondás tartja. Kivéve, ha a kutyáról van szó, ő nagyon is kér, úgyhogy – többek között – ezért sem szerencsés már túl korán utazótáskába zárni.

És vannak azok, akik indulás előtt közvetlenül, pánikszerűen pakolnak. Ami éppen abban a kis időben az eszükbe jut, azt gyorsan beszórják a kofferbe. Nem biztos, hogy ez baj, főleg ha nagyobb anyagi keret áll a rendelkezésre: amit nem vittünk, majd ott megvesszük! Már, ha ez lehetséges, de ez nem mindig működik, gondoljunk például vényre kapható gyógyszerekre vagy azokra a speciálisan magyar termékekre, amiket egy másik országban esélytelen beszerezni. (Tegye fel a kezét mindenki, aki az Erős Pistára gondolt!)Ilyenkor jön a bosszankodás, rosszabb esetben a másik hibáztatása és „tűzoltás”. Hogy ezeket a helyzeteket elkerüljük, legcélszerűbb, ha van egy alap listánk azokról a dolgokról, amiket szinte biztosan magunkkal kell vinnünk. Mi most, családosok, szinglik és párok, összedugtuk a fejünket, a végeredmény pedig ez a lista lett. Szabjuk kicsit személyre és máris használható lehet:

Letölthető és nyomtatható lista dokumentum formában: nyaralasi lista – ceruzabab.hu

Letölthető és nyomtatató verzió excel formában: nyaralasi lista – ceruzabab.hu