Na, ez tényleg olyan étel, amit bárki tud csinálni, aki tud pudingot főzni és szán rá pár percet az életéből. Ráadásul ettől függetlenül kifejezetten finom. De tényleg.
Hozzávalók:
kb. 200 g babapiskóta (lehet korog is, hagyományos formájú is, és persze esetemben gluténmentes)
0.5 liter tej
2-3 evőkanál cukor (vagy ennek megfelelő édesítő)
50 g körüli vaj (el is hagyható)
kb. 6-8 evőkanál darált cukros-mák keverék (fele-fele arányban kevertem)
4-5 evőkanál tej
1 csomag főzős vanília pudingpor
Úgy kezdtem, hogy azért pudingot kell tudni főzni. Amúgy baromi egyszerű: kövessük a zacskón leírtakat 😀 Na ez egy jó receptleírás, mi? Bocs, de ennyi könnyebbséget engedjetek meg. Ha nem, akkor is 🙂 Amikor kész a puding, még forrón keverjük hozzá a kockákra vágott vajat is. Keverjük, mint a veszedelem, nem csapódik ki, nekem legalábbis még soha, pedig már milliószor csináltam. Lehet, hogy nagyobb mennyiségnél csapódik ki? Fene se tudja, én nem szeretek tömény vajat enni, így azt még nem próbáltam.
Amikor kész a puding némi vajjal (ami amúgy el is hagyható, csak krémesebb lesz tőle, azért teszek bele), akkor jön a süti összepakolása. Én most nem tortaformába, vagy ilyesmibe pakoltam, hanem egy sima, egyszerű, műanyag tálba. Nem buliba készítettem, csak itthonra, hogy legyen hétvégi nasi. Semmi cicoma, semmi felhajtás.
Tehát, először löttyintettem egy nagyon kevés tejet a forma aljába, majd végig raktam egy sor babpiskótával. A tetejét megint összepamacsoltam egy kis tejjel (én kenőtollal, de az is jó, ha csak végig-csurgatjátok mondjuk egy kanál segítségével.) Megszórtam a cukros-mák felével. Persze akinek van meggye, akár azt is rádobálhatja ilyenkor. A mák, a vanília és a meggy nagyon jó barátok.
Amikor ez is meg volt, jöhetett rá a puding. Nem az összest öntöttem rá, hanem hagytam annyit, amennyivel még a tetejét is vékonyan megkenhetem majd. Tehát zutty rá a puding nagy része, majd erre rápakoltam a maradék piskótámat. Amikor meg volt, megint lefröcskölgettem tejjel. Ne ússzon az egész most sem, csak kicsit legyen azért nedves. Erre rászórtam a maradék mákot, és megkentem a maradék pudinggal. Amikor kihűlt, ment a hőtőbe jó néhány órára (vagy akár egy éjszakára), utána már szépen lehet szeletelni. Akár tejszínhabot is nyomhatunk a tetejére, végül is miért ne?