Vacak immunrendszerűek figyelem! Az a keverék, amit most ajánlok, nem csak a brit tudósok szerint fog segíteni elkerülni a szezonális – és nem szezonális – vírusokat, sőt baktériumokat is, hanem még az immunrendszerünket is végre megizmosíthatja (az enyémre nagyon ráfér). Megfogadtam, hogy minden nap magamba fogom diktálni a nemes cél érdekében. Harcra fel!

De nézzük először azt, hogy miért is lenne ránk pozitív hatással a gyömbér és a propoliszos méz kombináció. Kezdjük a gyömbér pozitív hatásaival, vázlatszerűen:

  • immunerősítő
  • gyulladáscsökkentő
  • görcsoldó (menstruáció esetén is)
  • csillapítja a hányingert
  • köhögéscsillapító
  • fájdalomcsillapító (pl. ízületi fájdalmak)
  • csökkenti a lázat
  • mikrobaellenes hatású
  • kordában tartja a vércukor szinten, cukorbetegek számára is javasolt
  • jelentős A-, C-, E- és B-vitamin, magnéziumot, foszfort, káliumot, vasat és cink forrás
  • javítja az emésztést (de epehajtó hatása miatt ne éhgyomorra együk)
  • szíverősítő
  • enyhíti a migrént

A propoliszról annyit kell tudni, hogy több mint 300 különböző anyagból tevődik össze, egy ragacsos anyag, amelyet rügyekről, bimbókról és fakéregről gyűjtenek a méhek. Hatása pedig:

  • gyulladáscsökkentő
  • antibakteriális hatású
  • lázcsillapító
  • fájdalomcsillapító
  • vérnyomás csökkentő ésszabályozó
  • vércukorszint csökkentő
  • jó hatással van a prosztata betegségekre
  • görcsoldó
  • herpesz gyógyító és megelőző
  • immunerősítő
  • vasat, rezet, magnéziumot, kalciumot, szilíciumot, mangánt, cinket, kobaltot tartalmaz
  • aminosavakat és bioflavonoidokat tartalmaz
  • külsőleg sebgyógyító, valamint gombás és bakteriális fertőzéseket is gyógyít
  • hatásos légúti betegségekre, húgyúti fertőzésekre, gyomorhurutra és vastagbél gyulladásra
  • mézzel kevert változata a természet “antibiotikuma”

    A propoliszos méz olyan, mint a hagyma és Shrek: több rétegből áll (ezért kell fogyasztás előtt összekeverni)

Elkészítés: hámozzuk meg a gyömbérdarabunk kis sarkát és sűrű reszelőn reszeljük le. Elég egy kávéskanálnyi mennyiség. Mivel a propoliszos méz az üvegben rétegekre oszlik, mielőtt a gyömbérhez adnánk belőle – abból akár egy evőkanálnyi is mehet – előtte keverjük el. Végül a gyömbér-porpoliszos méz keverékünket elegyítsük és halált megvető bátorsággal együk meg. Nagyon tömény, nekem nem a kedvencem, hogy finoman fogalmazzak, de persze ízlések és pofonok változóak, a cél pedig ebben az esetben tényleg szentesíti az eszközt. Ki lehet bírni, én gyorsan inni szoktam rá valamit és akkor működik a dolog.

Mivel a propoliszos mézet étkezés előtt negyedórával, a gyömbért viszont nem éhgyomorra ajánlott fogyasztani, ezért én úgy döntöttem, hogy a keverékem elfogyasztásának legmegfelelőbb időpontja ebéd vagy vacsora előtt lesz, de úgy, hogy azért fél órával – órával előtte már csipegettem valamit, tehát nem totál üres a gyomrom.

Hosszútávú hatást remélek tőle, a tapasztalataimról természetesen beszámolok itt, a blogban.

Frissítés! Közben az egyik facebook csoportban eszembe juttatták (köszönöm S. Éva 🙂 ) hogy, ha fahéjat is teszek a keverékembe, úgy még hatékonyabb, ráadásul az ízén is dob egyet. Hiszen a fahéj nem csak finom, hanem felveszi a harcot a krónikus köhögés és az ízületi gyulladások ellen, szabályozza a vércukor szintet és szintén jelentős baktérium- és gombaölő hatással bír. Legközelebb már én is teszek a bele!


http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/09/prop-3-1024x573.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/09/prop-3-250x250.jpgAntal Viktóriaszínesgyömbér,mézVacak immunrendszerűek figyelem! Az a keverék, amit most ajánlok, nem csak a brit tudósok szerint fog segíteni elkerülni a szezonális - és nem szezonális - vírusokat, sőt baktériumokat is, hanem még az immunrendszerünket is végre megizmosíthatja (az enyémre nagyon ráfér). Megfogadtam, hogy minden nap magamba fogom diktálni a nemes...Gasztronómia, életmód és ami még belefér