Turmixnak, szörpnek, koktélokba, süteményekbe, gyümölcsszószhoz vagy leveshez praktikus, gyors, vitaminokkal teli, roppant finom, friss, nyári íz. Részletezzem még tovább? Nem, szerintem elég lesz, ha ennyitől nem kaptatok hozzá kedvet, akkor már úgysem fogtok. De szerintem inkább kapjatok.

Hozzávalók:

1,5 kg ribizli
0,5 kg cukor (akár el is hagyható vagy más édesítőszerrel kiváltható)

Igen, megint kaptam ribizlit és frissen továbbra se nagyon fogy nálunk, ellenben a fent említett formációkban igen. Mivel lekvárt főzni belőle már nem volt kedvem, ezért kitaláltam ezt a félkész, sok mindenre felhasználható variációt az elrakására.

Először mossuk meg, szedegessük le a szárát – villával, kézzel, lábbal, másnak kiadva a melót, ahogy egyszerűbb – majd pürésítsük. Lehet krumplinyomóval, rúdmixerrel (az se darálta nekem bele a magokat) akárhogy. Szórjuk meg cukorral és hagyjuk állni harmad vagy fél napig.

Szűrjük le, töltsük formákba, fagyasszuk le. Mivel én szilikonokba raktam, fagyasztás után könnyen ki tudtam borogatni belőle és simítózáras zacskóba pakolva visszatettem őket a mélyhűtőbe.


http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/06/ribizlijég1-1024x667.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/06/ribizlijég1-250x250.jpgAntal Viktóriaelőétel, leves, salátagyümölcs,ribizli,szorp,turmixTurmixnak, szörpnek, koktélokba, süteményekbe, gyümölcsszószhoz vagy leveshez praktikus, gyors, vitaminokkal teli, roppant finom, friss, nyári íz. Részletezzem még tovább? Nem, szerintem elég lesz, ha ennyitől nem kaptatok hozzá kedvet, akkor már úgysem fogtok. De szerintem inkább kapjatok. Hozzávalók: 1,5 kg ribizli 0,5 kg cukor (akár el is hagyható vagy más édesítőszerrel kiváltható) Igen,...Gasztronómia, életmód és ami még belefér