Ez a recept tulajdonképpen Limara sós rúdjának a gluténmentessé “fésült” változata. Ha megkentem volna a tetejét tojással, biztosan fényesebb és pirosabb lenne, de nem kentem meg, viszont így is finom.

Hozzávalók:

400 g Glutenix Alfa Mix gluténmentes lisztkeverék
2 ek (24 g) útifűmaghéj (vagy + 4 ek liszt)
200 g vaj
200 g félkemény sajt
2 tk só
100 g tejföl
1 tojás

Én megint Jamie Oliver módszerével indítottam, azaz először aprítógépben kevertem össze a száraz hozzávalókat a vajjal. Amikor elkészült, kiöntöttem egy nagyobb tálba és a kézzel jól összegyúrtam a többivel. Persze lehet csak simán dagasztógépet is használni a lényeg, hogy jól dolgozzuk össze a tésztát.

Tegyük hűtőbe néhány órára, vagy ha sietünk – mint most én – akkor egy ideig a fagyasztóba is, csak figyeljünk, hogy hűljön, ne fagyjon. Amikor a tészta jó hideg, akkor nyújtsuk ki és szaggassunk belőle vagy pogácsát, vagy rudakat – én mind a kettőt – és ha úgy tartja kedvünk, szórjuk meg a tetejét sajttal vagy csak simán rácsozzuk be. Ahogy már az elején írtam, szerintem jót tett volna neki egy kissé felvert tojásos kenés is, de ez nálam most elmaradt. Na, majd legközelebb!

Ha az egész sütőpapírral bélelt tepsiben van, akkor süssük meg 200 fokon. Ebből a mennyiségből két nagy tepsire való lesz.


http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/05/sajtosrúd-1-1024x617.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/05/sajtosrúd-1-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékárupogácsa,sajt,sajtosrúd,sósrúdEz a recept tulajdonképpen Limara sós rúdjának a gluténmentessé 'fésült' változata. Ha megkentem volna a tetejét tojással, biztosan fényesebb és pirosabb lenne, de nem kentem meg, viszont így is finom. Hozzávalók: 400 g Glutenix Alfa Mix gluténmentes lisztkeverék 2 ek (24 g) útifűmaghéj (vagy + 4 ek liszt) 200 g vaj 200 g félkemény...Gasztronómia, életmód és ami még belefér