Kicsit olyan, mint a pásztortarhonya, de azért mégsem. Én virslivel készítettem leginkább azért, mert a füstölt szalonna és a kolbász együtt nekünk nagyon húzós párosítás, mondjuk úgy, hogy öregedő gyomrunknak túl nagy kihívást jelent.

Hozzávalók:

1 kg krumpli
20 dkg tarhonya
3-4 pár virsli
10-20 dkg füstölt, húsos szalonna
1 nagy fej hagyma
1 paradicsom (vagy 1 ek paradicsompüré)
1 paprika (vagy 1 ek paprikakrém, pl. piros arany)
só, bors, kömény, pirospaprika



A tarhonyát -ami lehet házi készítésű, akár gluténmentes is – kissé pirítsuk meg szárazon – érts: zsiradék nélkül – majd tegyük félre. A krumplit hámozzuk, szeleteljük, a hagymát hámozzuk, kockázzuk, akárcsak a friss paradicsomot és paprikát, már ha azt használunk és nem krémet/pürét. Mi van még… ja igen, a szalonna, azt is kockázzuk fel!

Először pirítsuk meg a szalonnát – ha már eszembe jutott – aztán dobjuk rá a hagymát is, amit üvegesre kell párolni, azaz áttetszően fényesre. Adjuk hozzá a paprikát, a paradicsomot (vagy a krém/püré változatukat), sót, borsot, köményt, pirospaprikát, keverjük el, öntsük fel némi vízzel és zutty, mehet is hozzá a krumpli.

Annyi víz legyen benne, hogy szépen, bőven ellepje. Amikor felforrt, akkor dobjuk bele a pirított tarhonyát is és együtt, szépen főzzük készre. Ha ez is meg van, már csak a virsli kell hozzá, annak pár perc is elég és már készen is vagyunk. Sok savanyúsággal finom, az se baj, ha valami csípős is akad hozzá (kivéve, ha már eleve csípős paprikakrémet vagy paprikát használtunk).

 

http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/10/tarhonyaskrumpli1-1024x691.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/10/tarhonyaskrumpli1-250x250.jpgAntal Viktóriafőételkrumpli,paprika,paradicsom,tarhonya,virsliKicsit olyan, mint a pásztortarhonya, de azért mégsem. Én virslivel készítettem leginkább azért, mert a füstölt szalonna és a kolbász együtt nekünk nagyon húzós párosítás, mondjuk úgy, hogy öregedő gyomrunknak túl nagy kihívást jelent. Hozzávalók: 1 kg krumpli 20 dkg tarhonya 3-4 pár virsli 10-20 dkg füstölt, húsos szalonna 1 nagy fej hagyma 1 paradicsom (vagy...Gasztronómia, életmód és ami még belefér