Egy klasszikus péksütemény mentes változata, amit bátran hívhatunk batyunak is, arra is hallgat, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók a tésztához:

400 g Nutri Free Mix Per Panne liszt
5 g útifűmaghéj (vagy +1 ek liszt)
8 g tápiókakeményítő (vagy + 1 ek liszt)
300 ml tej
20 g vaj
20 g friss élesztő
50 g cukor
1 csipet só
citromhéj
vanília

Hozzávalók a töltelékhez:
250 g túró
50 g tejföl
1 ek citromlé
citromhéj
vanília
1 cs vaníliás pudingpor
3-6 ek cukor



A tésztához először keverjük össze a száraz hozzávalókat, belemorzsolva az élesztőt is, végül keverjük el a nedves összetevőkkel is. A vaj legyen kissé puha – érdemes előbb kivenni a hűtőből – a tej pedig kellemesen langyos. Miután jól összeállt a tészta, rizsliszttel szórt lapon nyújtsuk viszonylag szögletesre és kockázzuk fel. Én 12 részre osztottam.

A túrót sem árt, ha előre kivesszük a hűtőből, hogy ne hidegen kerüljön a tésztára, mert úgy nem segíti elő túlzottan a kelesztést, sőt. Keverjük hozzá az összes hozzávalót, a cukormennyiséget pedig egész egyszerűen kóstolással határozzuk meg, saját kényünk-kedvünk szerint.

Ügyes kis kezünkbe fogjunk egy kanalat, majd helyezzünk mindegyik tészta középébe egy-egy kupac túrót, majd hajtogassuk össze a sarkait a képen látható módon. Vagy ahogy kedvünk tartja, de én úgy csináltam, ahogy.

Tegyük meleg helyre kelni őket legalább háromnegyed órára, majd kenjük le a tetejüket olajjal és 180 fokos sütőben süssük szépen pirosra.


http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/01/turostaska-1-1024x594.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/01/turostaska-1-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékárutúró,túrós batyu,túrós táskaEgy klasszikus péksütemény mentes változata, amit bátran hívhatunk batyunak is, arra is hallgat, érdemes kipróbálni. Hozzávalók a tésztához: 400 g Nutri Free Mix Per Panne liszt 5 g útifűmaghéj (vagy +1 ek liszt) 8 g tápiókakeményítő (vagy + 1 ek liszt) 300 ml tej 20 g vaj 20 g friss élesztő 50 g cukor 1 csipet só citromhéj vanília Hozzávalók a...Gasztronómia, életmód és ami még belefér