Szembejött velem, egy külföldi sztárfodrásszal készített riport, amelyben – többek között – az volt a téma, hogy a klóros víztől zöld lehet a hajunk. Igen zöld, pont, mint Grincsnek. Jó, ebben van némi túlzás, de éppen csak egy hajszálnyi.

A riportban, a nevesnek mondott hajguru azt fejtegette, hogy a medencékben található vegyszerek rárakódnak a hajszálakra. A víz persze egy idő után elpárolog, azonban a klór egyáltalán nem. Az megragad a hajunkon, veszettül kapaszkodva bele, ráadásul nem elég a csendes jelenléte, még zölden fénylik is. Főleg a szőkék haján; pláne látványos egy derékig érő loboncon.

Olvasás után hosszan elgondolkodtam, hogy vajon hány Grincs hajú embert láttam már a medencék környékén, de arra jutottam, hogy valamiért egy sem rémlik. Persze az is lehet, hogy ha szingli pasas lennék – vagy leszbikus nő – akkor sokkal nagyobb figyelmet fordítanék a szőke fürtökre, mint most, úgyhogy szimplán lehet, hogy csak kívül maradt a dolog az ingerküszöbömön.

Egy kicsit tovább keresgéltem a témában, mert most már tényleg érdekelt, hogy valóban létező jelenségről beszélünk, vagy az is lehet, hogy csak a sztárfodrásznak van kezdődő zöld hályog a szemén. Végül arra jutottam, hogy úgy néz ki, valóban esélyes, hogy egy szőkeség megy be a vízbe és egy kissé Grincsbe hajló lányka száll ki belőle.

A kérdés, hogy ez kit zavar? Egy kicsit zöldek lesznek a szőkék, na és? Vagy van az a helyzet, amikor a kicsit zöld árnyalat sem annyira szerencsés? Mondjuk, ha a strandon nem a hajakról beszélünk, hanem a rántott hekkről, akkor egyértelműen igen a válasz, de ez már egy másik téma lenne.Akárhogy is, ha valaki szőke, netán ősz hajú és nem szeretne zöld lenni, mossa le a haját fürdés után és kész! Vagy samponnal, vagy legalább tiszta vízzel öblítsen és az sem baj, ha hidratál is, mert nem elég a sok vegyszer a medencében, nyáron még a nap is kiszívja. Ráadásul az nem csak a szőkékre megy rá, ezt tapasztalatból tudom.

És ha már hidratálás, nem kell feltétlenül boltokban készen kapható, gusztusos és jó illatú pakolásokat, olajokat vagy balzsamokat használnunk, amikor készíthetünk magunknak sajátot is. Ott van pl. a legklasszikus, kissé felvert nyers tojás, ami a klór által megtépázott hajra kiváló ellenszer. Verjünk fel néhányat villával egy tálban, kenjük a fejünkre és várjunk. Ez a része a legnehezebb.

Ha nem használunk zuhanysapkát, akkor készüljünk fel rá, hogy a nyúlós trutymák szépen, alattomosan kezd folyni mindenhova, az arcunkra, ruhánkra, papucsra, szőnyegre vagy akár a szerencsétlen hörcsögre is, ha éppen rosszkor van rossz helyen. De bírjuk ki valahogy, mert tényleg jó és a végén úgyis jó alaposan kimossuk a hajunkból – meg a hörcsögből – az egészet.

Pont ilyen hatásos a mézes-banános vagy az avokádó-olíva olajas hajpakolás is, bár ez a kettő, ha lehet még gusztustalanabb, mint a tojásos verzió (viszont az egyik legalább zöld is). Én esküszöm ezekre a házi kotyvalékokra, mert ha ráveszem magam a használatukra, mindig azt veszem észre, hogy többet érnek, mint a kifejezetten erre a célra kitalált vegyszerek. Tessék kipróbálni! Gusztustalan, macerás, de megéri.


https://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2017/07/grinch-1024x768.jpghttps://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2017/07/grinch-150x150.jpgAntal Viktóriaszínesegeszseg,eletmod,haj,hajapolas,strandSzembejött velem, egy külföldi sztárfodrásszal készített riport, amelyben – többek között – az volt a téma, hogy a klóros víztől zöld lehet a hajunk. Igen zöld, pont, mint Grincsnek. Jó, ebben van némi túlzás, de éppen csak egy hajszálnyi. A riportban, a nevesnek mondott hajguru azt fejtegette, hogy a medencékben...Gasztronómia, életmód és ami még belefér