Nem csak kondérokban fő majd a lecsó (fotó: lecsofeszt.hu)

Időpont: szeptember 1-2. (péntek-szombat)

Gyömrő jó hely, a lecsót és a fesztiválokat alapvetően szeretjük, úgyhogy ez valószínűleg egy jó program lesz.

A főzés és lakmározás mellett lesz középkori vásári forgatag, népzene, fafaragók, kosárfonók, fazekasok, boszorkányok, apródok, javasasszonyok, füves emberek, óriásbábosok és gólyalábas komédiások is.

Népszerű szokott lenni a Parasztolimpia is, ahol farönk hasogatás, kukoricamorzsolás, asszonytolás talicskán, borlopózás, szalmabála cipelés, gumicsizma hajítás, csirkefogás lesznek a versenyszámok.
Nem csak főzik az ételeket, hanem versenyeznek is velük, ráadásul idén a lecsó mellett különböző grillféleségekkel is lehet nevezni.

Hagyományőrző kézműves és íjászbemutatók is lesznek, jurta állítás, és mindenféle vásár, többek között házi csapolt sör, pálinka, sajt, lekvár és méz.

Naná, hogy nem maradhatnak el az ismert fellépők sem, péntek este Szabó Leslie lép fel akusztikus verzióban, szombaton pedig Kökény Attila.

Mellettük pedig sok mindenki más is, tűzzsonglőrök, néptáncosok, de nem is sorolom tovább, aki a részletekre kíváncsi, nézzen rá a program honlapjára: http://www.lecsofeszt.hu/

“asszonycipelés” (fotó: lecsofeszt.hu)
https://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2017/07/lcs2-007.jpghttps://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2017/07/lcs2-007-150x150.jpgAntal Viktóriaszínesfesztival,gasztronomia,programIdőpont: szeptember 1-2. (péntek-szombat) Gyömrő jó hely, a lecsót és a fesztiválokat alapvetően szeretjük, úgyhogy ez valószínűleg egy jó program lesz. A főzés és lakmározás mellett lesz középkori vásári forgatag, népzene, fafaragók, kosárfonók, fazekasok, boszorkányok, apródok, javasasszonyok, füves emberek, óriásbábosok és gólyalábas komédiások is. Népszerű szokott lenni a Parasztolimpia is, ahol farönk...Gasztronómia, életmód és ami még belefér