Kellemes vendégváró rágcsálnivaló, amelynek számtalan verziója kering az interneten. Én először Ágnesét készítettem el, az is nagyon ízlett, de most kicsit variálgattam a mennyiségekkel így kialakult a saját változatom is.

Hozzávalók:
300 g liszt
100 g kakaópor
1 cs sütőpor
280 g cukor
15 dkg vaj (vagy margarin)
4 db közepes tojás
1 csipet só
vaníliaÉn gluténmentes süteménylisztet használtam hozzá, de működik kukorica- vagy rizsliszttel is, illetve ha valaki nem tart gluténmentes diétát, természetesen búzalisztet is használhat. A cukor mennyisége lehet több, kevesebb, ez megint ízlés dolga: van, aki a kakaós sütiket kesernyésen szereti, más pedig pont ezt a kesernyést ízt sok cukorral kompenzálja.

Igény szerint ismét vessük be Jamie Oliver módszerét, azaz aprítóba be a lisztet, hozzá a rusztikus kockákra vagdalt hideg(!) vajat, majd néhány másodperc után már a gép el is keveri nekünk anélkül, hogy a vaj olvadozni kezdene. Ha nincs aprítónk, vagy nem akarjuk használni, akkor simán kézzel morzsoljuk össze a kettőt. Haladjunk gyorsan, tényleg nem jó, ha a vaj nagyon felolvad.

Bárhogy is csináltuk, ha készen vagyunk az első fázissal, mehet bele az összes többi hozzávaló is. Jól gyúrjuk össze, utána pedig pihentessük a hűtőben legalább 30 percen keresztül.

Ha letelt a fél óra formázzunk belőle dió nagyságú „labdákat”, hempergessük meg porcukorban, mint sarki nyulat a hóban, és már mehetnek is a sütőpapírral bélelt tepsiben a forró sütőbe. 200 fokon kb. 12 perc alatt készülnek el ilyen szépre és márványosan csíkosra.https://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2017/10/pörfeteg.jpghttps://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2017/10/pörfeteg-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékárukakaó,keksz,pöfetegKellemes vendégváró rágcsálnivaló, amelynek számtalan verziója kering az interneten. Én először Ágnesét készítettem el, az is nagyon ízlett, de most kicsit variálgattam a mennyiségekkel így kialakult a saját változatom is. Hozzávalók: 300 g liszt 100 g kakaópor 1 cs sütőpor 280 g cukor 15 dkg vaj (vagy margarin) 4 db közepes tojás 1 csipet só vanília ...Gasztronómia, életmód és ami még belefér