Egy olyan süti, ami nem kalóriabomba, és amibe gyakorlatilag bármilyen friss vagy fagyasztott gyümölcs jó lehet. Én most a fagyasztóm mélyéről előásott fekete ribizlit és epret tettem bele.
Hozzávalók a tésztához:
100 g Szafi Reform gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék
1 g só
10 g citromlé
1 kk citromhéj
15 g olaj
1 M-es tojás
100 g langyos víz
vanília (kivonat/aroma/kikapart belső)
2 ek cukor vagy annak megfelelő édesítőszer
Hozzávalók a túrókrémhez:
kb. egy bögre gyümölcs
1 lapos evőkanál keményítő
édesítőszer
fahéj
A tésztához mérjük ki a hozzávalókat, keverjük össze mindet a liszten kívül – végül dolgozzuk el benne a lisztet is. Várjunk 5 percet. Addig keverjük össze a gyümölcs töltelék hozzávalóit. Amikor letelt, vegyük két-háromfelé a tésztát, és nyomkodjunk/nyújtsunk belőle kör alakú formát.
Tegyük a közepükbe a keményítővel és édesítőszerrel összekevert gyümölcsöt, hajtsuk ketté és nyomkodjuk össze a széleket, hogy ne folyjon ki (vagy legalábbis ne vészesen. Mehetnek máris a sütőpapírral bélelt tepsibe, aztán süljenek készre 180 fokon.
Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!