Virslis spagetti – Sheldon Cooper után szabadon

Virslis spagetti – Sheldon Cooper után szabadon

Nagyon szeretem az Agymenők című sorozatot, amiben viszont az egyik címszereplő a virslis spagettiért van oda. Sheldon Cooper – az őrült zseni – gyakran emlegeti mélyen vallásos texasi édesanyja paradicsomos spagettijét, amelybe mindig virslit karikázott. Tényleg finom és roppant egyszerű elkészíteni, bár jó esély van rá, hogy a texasi anyuka nem pont ezt a receptet használja.

Hozzávalók:

6-8 db virsli
10-15 dkg húsos, füstölt szalonna (el is hagyható)
1 közepes vöröshagyma
1-4 gerezd fokhagyma (el is hagyható)
3-4 kis dobozos paradicsompüré vagy 0,5 liter sűrű paradicsomszósz
6-8 db szárított paradicsom (el is hagyható)
só, oregano, bazsalikom, majoranna

spagetti
reszelni való kemény vagy félkemény sajt



Készítsük elő a hozzávalókat: a hagymát pucoljuk és vágjuk viszonylag apróra, a fokhagymát szintén hámozzuk meg és vagy vágjuk azt is picire, vagy reszeljük le. A szalonnát kockázzuk vagy csíkozzuk vékonyra, a virslit pedig vágjuk karikára. Ha használunk, a szárított paradicsomot is vágjuk csíkokra-kockákra vagy ahogy sikerül.

Első körön süssük pirosra a szalonnát (amennyiben nem használunk, némi olajat/zsírt hevítsünk a lábasba). Adjuk hozzá a virslit és azt is süssük kissé pirosra. Ha kész, horgásszuk ki őket a lábasból, tegyük félre, majd a fennmaradó zsiradékra dobjuk a hagymát. Pároljuk üvegesre, azaz áttetszően fényesre. Ha meg van, dobjuk bele a szárított paradicsomot, a fokhagymát, tegyük hozzá a paradicsomszószt vagy a sűrített paradicsomot és öntsük fel annyi vízzel, hogy kellemes állagú legyen. Fűszerezzük és főzzük kb. 10 percig.



Kóstoljuk meg, ha úgy érezzük, akkor pótoljuk a fűszereket, sőt, ha nem figyel senki és túl savanyúnak találjuk, akkor cukrot is csempészhetünk bele. (Olaszoknak és szakácsoknak meg ne mondjuk, mert akkor nekünk annyi.) Végül adjuk hozzá a virslis-szalonnás cuccot, azzal is főzzük 2-3 percig és kész is a szószunk. Jut eszemben, közben főzzük meg bő sós vízben a spagettit, reszeljük le a sajtot és a szósszal együtt tálaljuk.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!





Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..