Sajtos-ananászos csirke

Sajtos-ananászos csirke

Ez egy igazi gyors és egyszerűen elkészíthető étel, amit nyilván nem én találtam fel, hanem a fene se tudja ki. Talán valami hawaii őslakos. Híjuk mondjuk Alaulanak, mert van ilyen hawaii név, rákerestem. A jelentése: hajnali fény. Jó, nem?



 

Hozzávalók:

0,5 kg csirke (mondjuk mell vagy combfilé)
1 konzerv ananász (darabolt is lehet, de szerintem a karika jobban mutat, persze használhatunk friss gyümölcsöt is)
20 dkg körüli reszelt sajt
só, bors
kevés olaj

Egy kevés olajon süssük nagy hőmérsékleten a borssal, sóval szórt csirke szeleteket. Amikor az egyik oldala megpirul, átforgatjuk és ráloccsantunk egy keveset az ananász levéből. Ez azért is jó, mert kicsit párolódik is a hús, meg azért is, mert a cukortartalomtól a végén szépen pirul. Nem kell sok lé, néhány evőkanálnyi. Amikor elpárolog róla és a húsunk tuti át is sült, és megpirult, horgásszuk ki.

Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és szórjuk meg egy kis sajttal. Pakoljuk rá az ananászt, majd szórjuk meg a maradék sajttal és megint löttyintsünk alá egy kis ananászlevet. Ez meg azért kell, nehogy sülés közben a hús kiszáradjon. Ismét elég 1-2 kanál, és már mehet is a 190-200 fokos sütőbe. Készre sütés után már tálalhatjuk is valamilyen körettel. Vagy anélkül, ahogy kedvünk tartja.





Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .