Sütőben sült karfiol tócsni

Sütőben sült karfiol tócsni

 

Persze lehet olajban is sütni, de én nem szeretem ezt a fajta sütési módot, vagy mondjuk inkább úgy, hogy a gyomrom nincs oda érte. Kicsit sem.

Hozzávalók (5 nagyobb, tenyérnyi darabhoz):

100 g karfiol
70 g liszt (én gluténmentes lisztet, most éppen Schar Mix It-et használtam, de bármilyen liszt jó lehet hozzá)
1 L-es tojás
hangulat és lehetőség szerint: metélő-, zöld-, póré- vagy fokhagyma, 
só, bors, szerecsendió
igény szerint füstölt szalonna kockák 



Első körön aprítsuk össze a karfiolt, ha pedig nincs aprítónk, akkor reszeljük le. Keverjük hozzá a tojást, a lisztet, a fűszereket és ha használunk valamilyen hagymát, akkor azt is. Ha nincs aprítónk, akkor ez utóbbit apróra vágva, ha van, akkor mehet a karfiol mellé, és miközben összekeveri az aprító a többi hozzávalóval a karfiolt, a hagymát is szépen felvagdossa.

Kanállal adagoljuk sütőpapírral bélelt tepsibe, majd tegyük 180 fokra a sütőbe. Amennyiben dúsítanánk az egész hóbelevancot egy kis szalonnával, pakoljunk a tetejére néhány kockát abból is. Ha pedig szeretnénk, hogy szebben piruljon, félkész állapotban kenjünk/szórjuk meg vékonyan egy kevés olajjal/zsírral (szalonnás verziónál nem is biztos, hogy erre szükség van). Toljuk vissza, süssük készre, és együk pl. fokhagymás, metélőhagymás vagy kapros tejföllel, tartárral vagy majonézzel. Finom. 





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420