Sütőben sült karfiol tócsni

Sütőben sült karfiol tócsni

 

Persze lehet olajban is sütni, de én nem szeretem ezt a fajta sütési módot, vagy mondjuk inkább úgy, hogy a gyomrom nincs oda érte. Kicsit sem.

Hozzávalók (5 nagyobb, tenyérnyi darabhoz):

100 g karfiol
70 g liszt (én gluténmentes lisztet, most éppen Schar Mix It-et használtam, de bármilyen liszt jó lehet hozzá)
1 L-es tojás
hangulat és lehetőség szerint: metélő-, zöld-, póré- vagy fokhagyma, 
só, bors, szerecsendió
igény szerint füstölt szalonna kockák 



Első körön aprítsuk össze a karfiolt, ha pedig nincs aprítónk, akkor reszeljük le. Keverjük hozzá a tojást, a lisztet, a fűszereket és ha használunk valamilyen hagymát, akkor azt is. Ha nincs aprítónk, akkor ez utóbbit apróra vágva, ha van, akkor mehet a karfiol mellé, és miközben összekeveri az aprító a többi hozzávalóval a karfiolt, a hagymát is szépen felvagdossa.

Kanállal adagoljuk sütőpapírral bélelt tepsibe, majd tegyük 180 fokra a sütőbe. Amennyiben dúsítanánk az egész hóbelevancot egy kis szalonnával, pakoljunk a tetejére néhány kockát abból is. Ha pedig szeretnénk, hogy szebben piruljon, félkész állapotban kenjünk/szórjuk meg vékonyan egy kevés olajjal/zsírral (szalonnás verziónál nem is biztos, hogy erre szükség van). Toljuk vissza, süssük készre, és együk pl. fokhagymás, metélőhagymás vagy kapros tejföllel, tartárral vagy majonézzel. Finom. 





Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .