Brokkolis pacsni fogyósan

Brokkolis pacsni fogyósan

Nem jutott eszembe jobb név, de ha szeretnétek, hívhatjátok máshogy is. A lényeg, hogy egy fogyós étel, amit rágcsálhatunk önmagában, mártogathatjuk valamibe, vagy ehetjük köret helyett is (én ez utóbbiként fogyasztottam, húshoz.)



Hozzávalók:

Kb. 400 g brokkoli
1 tojás
1 evőkanál útifűmaghéj
só, bors



Útifűmaghéjról: tömény rost, minimális kalória. Nagyon egészséges és már sok helyen kapható (pl. bio és egészségboltok mellett már nagyobb üzletláncoknál is, mint mondjuk a Tesco, Auchan, Spar, tán az Aldiban és kínai boltokban is van.)

Na, akkor most már térjünk át az elkészítésre! Ha van darabológépünk (cutter), akkor dobáljuk bele abba a kisebb rózsákra szedett brokkolit, ha nincs, akkor egyszerűen reszeljük le. Adjuk hozzá a tojást, az útifűmaghéjat, a sót és a borsot.



Tegyük egy tepsibe fektetett sütőpapírra, illetve, hát, nyomkodjuk szét, kenjük szét, mint… na jó, inkább nem mondok hasonlatot, hogy mit 🙂 Én most kerek izéket kentem, de akár szívecske, vagy kanárimadár alakú is lehet. Mindegy. Lehettek kreatívabbak nálam, az biztos. Ha meg van, toljátok a 180 fokos sütőbe, úgy 3-4 perc után fordítsátok meg, és süssétek addig, amíg kicsit pirulni kezd a széle. Nagyjából ennyi. Sőt, igazából lehet, hogy fordítani sem kellene, de én fordítottam, mert időmbe belefért, meg miért is ne. Szerintem finom. És fogyós. És fogyózom… :/ Grrr…. (nem a brokkolis cucc a grrr, hanem, hogy fogyozók.)





Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420