Úgy hallottam, hogy a Pennyben kapható gluténmentes amerikai palacsinta liszt finom, ezért gondoltam, hogy kipróbálom. Először sima, vékony, tekerhető palacsintát próbáltam ebből a lisztből készíteni, de erről mindenkit lebeszélnék. Letapadt, leragadt, egyáltalán nem működött. Viszont amerikainak tényleg jó, maradjunk is inkább annál.
Hozzávalók:
200 g Pennys gluténmentes amerikai palacsinta lisztkeverék
3 teáskanál sütőpor
350 ml tej
15 g olvasztott vaj
1 tojás
30 g cukor
vanília
citromhéj
1 csipet só
Az összes hozzávalót tegyük egy tálba és jól mixeljük össze. Egészen sűrű tésztát kapunk, de hát ennek ilyennek is kell lennie. Az eredeti receptben amúgy nem szerepelt sem a vanília, sem a citromhéj, sem pedig a csipet só, de szerintem így sokkal finomabb, úgyhogy tettem bele.
Amikor a tészta meg van, forrósítsunk fel egy serpenyőt, és a tésztát szépen kanalazzuk bele. Mivel én nagy serpenyőt használtam, ezért egyszerre 3-4 kupacot is tudtam süti egyszerre. Tényleg jó kis tésztát lehet ebből a lisztből összehozni, arra való, amire javasolják, finom is, jó állagú, de ahogy fent már írtam, vékony, “magyar” palacsintának viszont nem működik. Legalábbis nekem tutira nem.