Nem csevap’, de majdnem 🙂 Természetesen a balkán nyársas hús-csoda adta hozzá az ihletet, de én egy kicsit fűszeresebbre készítettem és csak egyféle húsból, méghozzá sertésből.
Hozzávalók:
0,5 kg darált sertéshús
kis fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors, majoranna
1 evőkanál víz
1 kávéskanál szódabikarbóna
Az egész őrületen egyszerű: keverjünk össze mindent, illetve hát gyúrjuk össze, mert ezt kanállal keverni kb. lehetetlen. Igenis másszunk bele, a formázásnál úgyis elkerülhetetlen. Ha meg van, vegyünk elő pár pálcikát és kezdjük el szépen rádolgozni a húst. Több kis nyújtottat, vagy akár az egész pálcára egy nagyot, tök mindegy, ahogy tetszik.
Ha meg van, akkor jó esetben vágjuk a kerti grillre és süssük meg, ha nincs rá lehetőségünk, akkor tegyük tepsibe (én sütőparírt is raktam alá) és süssük 180 fokon pirosra. Fél úton nem árt megfordítani, hogy mind a két fele szép legyen.