Kipróbáltam egy olyan lisztkeveréket, amelyben csicseriborsó liszt is van, amely érezhető a kenyér ízén és színén is.

A keverék gluténmentes búzakeményítőt is tartalmaz, amit külön ki szoktam emelni. Ennek oka, hogy bár gluténmentes, előfordul, hogy néhány cöliákiás mégis tüneteket produkál rá. Aki viszont gond nélkül fogyaszthatja, annak ez egy roppant klassz dolog, mivel a sokkal jobb állagú és ízű pékárukat lehet készíteni vele (ezért is használják előszeretettel pl. a friss gluténmentes árukat kínáló pékségekben is.)

Hozzávalók:
500 g Glutenix csicseris kenyérpor
480 g víz
20 g élesztő12-14 g só

A hozzávalókat keverjük össze, kelesszük a duplájára kb. 45 perc alatt, majd tegyük kiolajozott, rizsliszttel szórt formába. Ha szépen megkelt, kenjük le olajjal és süssük 200 fokon pirosra nagyjából háromnegyed órán keresztül.


https://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/05/csicseris-kenyér-2-1024x642.jpghttps://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/05/csicseris-kenyér-2-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékárucsicseri,csicseriborsó,kenyerKipróbáltam egy olyan lisztkeveréket, amelyben csicseriborsó liszt is van, amely érezhető a kenyér ízén és színén is. A keverék gluténmentes búzakeményítőt is tartalmaz, amit külön ki szoktam emelni. Ennek oka, hogy bár gluténmentes, előfordul, hogy néhány cöliákiás mégis tüneteket produkál rá. Aki viszont gond nélkül fogyaszthatja, annak ez egy roppant...Gasztronómia, életmód és ami még belefér