Csirke burger

Csirke burger

  Persze hívhatjuk csak simán sültcsirkés szendvicsnek is, de mivel ebbe most pont olyan cuccokat pakoltam, mint egy sima hamburgerbe, ezért csirke burger nevet kapott. De nevezhetjük másnak is, igény szerint, nem fog megsértődni. Azt már talán írnom sem kell, hogy én gluténmentesen készítettem el.

Hozzávalók a bucihoz:

Hozzávalók:
300 g Nutri Free Mix Per Pane gluténmentes lisztkeverék (helyette Miklós’ Universal is jó)
250 g Schär Mix It gluténmentes lisztkeverék (helyette Schar B is jó (Alfa Mix mindkét Scharral jól működik együtt, a Nutri szintén minkét Scharral jól keverhető, viszont a Nutri az Alfa Mix-szel együtt kevésbé adnak jó végeredményt))
10 g tápióka keményítő (vagy +2 ek liszt)
10 g útifűmaghéj (vagy +2 ek liszt)
20 g só
10 g cukor
20 g friss élesztő (vagy 1 cs intstant)
2 ek olaj
550 ml langyos víz
A tápióka keményítő és az útifűmaghéj el is hagyható, de érdemes beszerezni és használni, mert nagyon jó állagú lesz tőle a bucink. Az elkészítés a szokásos: először keverjük össze a száraz hozzávalókat, adjuk hozzá az összemorzsolt friss élesztőt (vagy öntsük bele az instant változatot), majd mehetnek bele a folyékony alapanyagok is. Keverjük ki alaposan és nagyon olajos kézzel formázzunk belőle bucikat. Mivel a tészta lágy, nem lesz egyszerű, de azért közel sem kivitelezhetetlen.

Én most direkt hosszúkásat és laposat szerettem volna, mert csak akkor van nagy szám, ha beszélni kell, ha szendvicset harapni, akkor kicsi. Ha kisül, tele lesz tömködve mindenféle jóval és csak bajlódás, meg szétesés a sorsa, ha túl vastagra sikeredik (vagy csak én vagyok ügyetlen).Tegyük egy sütőpapírra, majd készítsük elő a csirkemellet, ami igény szerint lehet csirkecomb filé is akár. Én most nem bonyolítottam túl, ki se klopfoltam, egyszerűen csak jól megszórtam Lucullus sülcsirke fűszersó és ropogós csirkefalatok keverékével. Igen, nem csak a lisztkeverékeket keverem egymással, hanem a fűszer keverékeket is. Most jól lebuktam.

Mivel úgy döntöttem, hogy nem bonyolítok, hanem együtt sütök mindent, ezért úgy helyeztem el a cuccokat a tepsiben, hogy alulra tettem egy nagy sütőpapírt, arra ment a hús, majd fölé tettem a bucikat egy külön (kisebb) sütőpapírra, amit kicsit felhajtottam a buci felőli oldalán. Ennek az volt a célja, hogy a sülés közben levet eresztő hús ne folyjon be a péksütim alá.

Miután a bucik a duplájukra keltek – kb. 40 perc – 180 fokra betoltam őket a sütőbe. A péksütim előbb lett kész, mint a hús, őket gyorsan ki is mentettem, a csirkét pedig – ha már úgyis maceráltam a tepsit – megfordítottam és visszatoltam addig, amíg el nem készült.

A bucik addigra pont vághatóra hűltek, úgyhogy ketté is csaptam őket, megtöltöttem különböző zöldségekkel, szószokkal.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420