Persze hívhatjuk csak simán sültcsirkés szendvicsnek is, de mivel ebbe most pont olyan cuccokat pakoltam, mint egy sima hamburgerbe, ezért csirke burger nevet kapott. De nevezhetjük másnak is, igény szerint, nem fog megsértődni. Azt már talán írnom sem kell, hogy én gluténmentesen készítettem el.

Hozzávalók a bucihoz:

Hozzávalók:
300 g Nutri Free Mix Per Panne gluténmentes lisztkeverék
250 g Schär Mix It gluténmentes lisztkeverék
10 g tápióka keményítő (vagy +2 ek liszt)
10 g útifűmaghéj (vagy +2 ek liszt)
20 g só
10 g cukor
20 g friss élesztő (vagy 1 cs intstant)
2 ek olaj
550 ml langyos víz
A tápióka keményítő és az útifűmaghéj el is hagyható, de érdemes beszerezni és használni, mert nagyon jó állagú lesz tőle a bucink. Az elkészítés a szokásos: először keverjük össze a száraz hozzávalókat, adjuk hozzá az összemorzsolt friss élesztőt (vagy öntsük bele az instant változatot), majd mehetnek bele a folyékony alapanyagok is. Keverjük ki alaposan és nagyon olajos kézzel formázzunk belőle bucikat. Mivel a tészta lágy, nem lesz egyszerű, de azért közel sem kivitelezhetetlen.

Én most direkt hosszúkásat és laposat szerettem volna, mert csak akkor van nagy szám, ha beszélni kell, ha szendvicset harapni, akkor kicsi. Ha kisül, tele lesz tömködve mindenféle jóval és csak bajlódás, meg szétesés a sorsa, ha túl vastagra sikeredik (vagy csak én vagyok ügyetlen).

Tegyük egy sütőpapírra, majd készítsük elő a csirkemellet, ami igény szerint lehet csirkecomb filé is akár. Én most nem bonyolítottam túl, ki se klopfoltam, egyszerűen csak jól megszórtam Lucullus sülcsirke fűszersó és ropogós csirkefalatok keverékével. Igen, nem csak a lisztkeverékeket keverem egymással, hanem a fűszer keverékeket is.

Mivel úgy döntöttem, hogy nem bonyolítok, hanem együtt sütök mindent, ezért úgy helyeztem el a cuccokat a tepsiben, hogy alulra tettem egy nagy sütőpapírt, arra ment a hús, majd fölé tettem a bucikat egy külön (kisebb) sütőpapírra, amit kicsit felhajtottam a buci felőli oldalán. Ennek az volt a célja, hogy a sülés közben levet eresztő hús ne folyjon be a péksütim alá.

Miután a bucik a duplájukra keltek – kb. 40 perc – 180 fokra betoltam őket a sütőbe. A péksütim előbb lett kész, mint a hús, őket gyorsan ki is mentettem, a csirkét pedig – ha már úgyis maceráltam a tepsit – megfordítottam és visszatoltam addig, amíg el nem készült.

A bucik addigra pont vághatóra hűltek, úgyhogy ketté is csaptam őket, megtöltöttem különböző zöldségekkel, szószokkal.


https://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/02/hambi-3-1024x552.jpghttps://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/02/hambi-3-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékárufőételcsirke,hamburger,zsemle  Persze hívhatjuk csak simán sültcsirkés szendvicsnek is, de mivel ebbe most pont olyan cuccokat pakoltam, mint egy sima hamburgerbe, ezért csirke burger nevet kapott. De nevezhetjük másnak is, igény szerint, nem fog megsértődni. Azt már talán írnom sem kell, hogy én gluténmentesen készítettem el. Hozzávalók a bucihoz: Hozzávalók: 300 g Nutri Free...Gasztronómia, életmód és ami még belefér