Volt némi sárga héjú, sütni való burgonyám, két nagy cukkinim, ezért arra gondoltam, hogy ideje őket összekombinálni. Már csak egy kis sajt és szalonna kellett a boldogságomhoz és ebből a négy hozzávalóból össze is állt a rendszer.
Hozzávalók:
– sütnivaló burgonya
– cukkini
– szalonna
– félkemény sajt
Mivel a cukkininek nem volt olyan szép a héja, inkább meghámoztam, felkarikáztam (ha szép a héja, elég megmosni, lesózni, és állni hagyni 20 percig, hogy ne legyen keserű). Mostam, karikáztam a krumplit is. Ez a fajta burgonyát szintén nem kell hámozni, de ha szeretnénk, persze lehet. Főleg, ha csúnya a héja.
Sütőpapírt tettem egy nagyobb tepsibe, kikentem olajjal, majd jól beleszórtam a zöldségeket. Sóztam, borsoztam, és némi a szárított bazsalikomot szórtam rá. Elhagyható, de én egy hasonló jellegű ételhez kifejezetten szeretem.
Az elkészült művem jó forró sütőbe toltam (180 fok) és amikor már kissé pirulni kezdett, a rá dobtam a szalonnát. Jelen esetben kétfélét, sima, vékonyra szelt bacon szalonnát, illetve füstölt kolozsvárit. Lehet persze csak ezzel vagy csak azt készíteni, de mivel nekem mindegyikből kisebb mennyiség volt otthon, ezért egyesítettem az erőiket.
Amikor már egy szalonna is szépen megpirult a zöldségek tetején, jól megszórtam a reszelt sajttal és tovább sütöttem. Roppant egyszerű, viszonylag gyors és kifejezetten finom egytálétel.