Na, ez az a recept, amit tényleg mindenki el tud készíteni, annyira egyszerű, ráadásul gyors is. Pikk-pakk és már kész is van, a világon semmi tehetség nem kell hozzá.
Hozzávalók:
130 g liszt (én most Miklos Universal Mixet használtam, de szerintem ehhez kb. bármi jó lehet)
130 g zabpehely (jelölten gluténmentes)
120 g puha, szobahőmérsékletű vaj
75 g kókuszreszelék
1 L-XL méretű tojás
1 csipet só
1 kávéskanál sütőpor
1 teáskanál vanília kivonat/aroma
édesítőszer (én kb. 2 evőkanállal tettem a Dia Wellness 1:4-ből)
Akkor kezdjük az édesítő részével: kóstolni kell. Nem viccelek, ez a tészta nyersen is tök finom, úgyhogy tegyünk bele az otthon elérhető édesítőszerünkből valamennyit (ha már használtuk, akkor kb. tudjuk, hogy mennyi kell bele) majd kóstoljuk meg. Ha kell még, a pótoljuk, és ennyi, nem érdemes ezt túl misztifikálni.
De akkor térjünk is rá az elkészítésre, amiről már beígértem, hogy egyszerű lesz, és tényleg: az összes hozzávalót mérjük ki és kézzel jól nyomkodjuk össze. Ha meg van, akkor, a sütőpapírral bélelt tepsibe adagoljuk, formázgassuk ki a kis kezünkkel, mintha csak ovisok lennénk és gyurmáznánk, aztán mehet is a 180 fokos sütőbe. Kb. 10 perc alatt megsül (akkor jó, ha pirosodni kezd).