Fokhagymás-tejfölös-gombás csirke

Fokhagymás-tejfölös-gombás csirke

Gyors és egyszerű recept. Nagyon gyors és nagyon egyszerű. Tényleg. Tálalhatjuk egy halom különféle körettel, én most éppen gnocchival, a végén pedig kapott egy kupac reszelt sajtot is.

 

Hozzávalók:

2 közepes csirkemell
2 marék gomba
1-3 gerezd fokhagyma
1 kis dobozos tejföl
só, bors, majoranna



A csirkét vágjuk csíkokra, a gombát pedig megtisztítás után cikkekre. A fokhagymát hámozzuk, majd reszeljük/nyomjuk vagy csak vágjuk egészen apróra.

Egy tapadásmentes lábasba – na én itt rontottam el… – némi olajon süssük meg a csirkemellet. Amikor már pirul, adjuk hozzá a fokhagymát és forgassuk át vele párszor, majd dobjuk rá a gombát. Sózzuk (kb. 1 kk) , borsozzuk (0,5-1 kk), majd szórjuk meg majorannával is (kb. 1-2 kk).

Sütögessük – vagy inkább párolgassuk őket együtt, hiszen a gomba levet ereszt – majd néhány perc után öntsük az egészet nyakon tejföllel és 1-2 perc alatt forraljuk össze. Kész is vagyunk. Mondtam, hogy egyszerű, ugye?

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!





Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .