Az első falat után a kedvenc halételemmé vált, pedig én nem is vagyok egy nagy halrajongó. Illetve eddig nem voltam. De ez… Ez valami brutálisan finom.

Hozzávalók:
6-8 szelet halfilé (nálam: afrikai harcsa)
1 citrom leve és héja (vagy ennek megfelelő 100%-os citromlé és szárított héj)
5 dkg vaj
1-4 gerezd fokhagyma
1-2 ek apróra vágott petrezselyem
1-2 ek apróra vágott metélőhagyma
apróra vágott chili tűrőképesség szerint
só, bors

A halat kenjük meg olajjal, majd sózzuk-borsozzuk mindkét oldalát és hagyjuk állni kb. negyedórát. Ha ez meg van, tegyük a sütőbe – én sütőpapírral béleltem előtte – és süssük készre 180 fokon. Addig készítsük el a fűszeres vajat!

A vajat kezdjük el melegíteni egy hőálló tálban. Bugyogás után még 2-3 percig, de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, néhányszor keverjük át benne, majd vegyük le a tűzhelyről. Mehet bele a citrom leve és héja, a zöldfűszerek, némi és a chili.

Ha elkészült a hal, egyengessük el szépen rajta a fűszervajat és toljuk vissza a sütőbe még néhány percre, aztán már csak tálalnunk kell és hümmögni hozzá nagyokat, annyira finom.


https://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/06/hal4-1024x582.jpghttps://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/06/hal4-250x250.jpgAntal Viktóriafőételcitrom,fokhagyma,hal,metélőhagyma,petrezselyem,zöldfűszerAz első falat után a kedvenc halételemmé vált, pedig én nem is vagyok egy nagy halrajongó. Illetve eddig nem voltam. De ez... Ez valami brutálisan finom. Hozzávalók: 6-8 szelet halfilé (nálam: afrikai harcsa) 1 citrom leve és héja (vagy ennek megfelelő 100%-os citromlé és szárított héj) 5 dkg vaj 1-4 gerezd fokhagyma 1-2 ek apróra...Gasztronómia, életmód és ami még belefér