Kifliben sült virsli, avagy egybesült hot dog

Kifliben sült virsli, avagy egybesült hot dog

Búzalisztből készült hot dog-ot sem venni, sem készíteni nem nagy kunszt, azonban, ha gluténmentes verziót szeretnénk, máris sokkal bonyolultabb az életünk. Ezért jobb, ha inkább a kezünkbe vesszük az irányítást és persze a virslinket(…)

Ha pedig nekifogunk sokkal egyszerűbb, ha már az elején összehozzuk a kiflit, a virslit és a kívánt szószokat. Sőt, talán az se baj, ha még egy kis sajt is kerül a tetejére. 

Hozzávalók a kiflihez:

300 g gluténmentes kenyérliszt
5 g útifűmaghéj (vagy +2 ek liszt)
10 g tápióka keményítő (vagy +2 ek liszt)
10 g só
20 g cukor
20 g friss vagy fél csomag száraz élesztő
300 ml langyos vízAhogy már többször írtam, az útifűmaghéj és a tápióka keményítő nem elengedhetetlen hozzávalók, csak állományjavítók. Az előbbitől a tészta ruganyosabb lesz, az utóbbitól pedig puhább, tehát ha tehetjük, akkor használjuk, tényleg klassz kis alkotóelemek.

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, végül morzsoljuk bele a friss élesztőt – vagy szórjuk a szárítottat – nem kell külön felfuttatni. Mehet bele a víz is. Kézi vagy gépi erővel dolgozzuk jó alaposan össze, majd olajos kézzel, egy olajos felületen nyomkodjunk belőle kis téglalapokat.Én most kétféleképpen készítettem. Az egyik verziónál a formám közepébe tettem a(z ezúttal koktél) virslit, nyomtam rá egy kis szószt és óvatosan ráhajtottam az oldalait. Mivel ez egy nagyon lágy, puha tészta, így finoman kell vele bánni, viszont könnyedén el is dolgozhatóak a hajtásvonalak.

A másik verziónál a téglalapjaim vastagabbak, viszont kevésbé szélesek volt, mivel ezt nem kell hajtogatni. Helyette megszórni egy kevés sajttal, nyomni rá szószt, beletenni a virslit, majd újra szórni rá sajtot.

Az elkészült műveket hagyjuk legalább fél órát kelni, majd forró, 180 fokos sütőben,sütőpapíron süssük készre.

Ez az étel nem csak kiváló vacsora, hanem határozottan működőképes uzsonna vagy strandétel is lehet. Persze nem pont októberben, bár vállalkozó kedvűeknek akár akkor is.

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5349

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5349