Kevert süti mandulával – töltsd meg bármivel!

Kevert süti mandulával – töltsd meg bármivel!

Jó, nyilván nem bármivel, hanem sokkal inkább valami olyannal, ami passzol egy sütibe. Lekvár, puding, nutella, diókrém, kókuszkrém, akármi vagy talán még bármi is passzolhat hozzá, ha éppen az van otthon.



Hozzávalók:

220 g liszt (én most gluténmentes Schar C-t használtam)
50 g darált mandula
30 g vaj (lehet margarin is)
50 g olaj (én kókuszolajat használtam)
100 g cukor
130 g tej (igen, mérleggel mértem, szóval tényleg gramm)
3 db tojás
7 g sütőpor
egy csipet só
1 kiskanál reszelt citromhéj
vanília (kivonat/aroma/rúd kikapart belseje)

Van már egy mandulás kevert süti a blogom (ITT), de ez most más, ráadásul az pelyhes, ez meg darált mandulás. Ezt csak úgy leírtam, mert miért is ne. Most már koncentráljunk erre a receptre, például arra, hogy a sütit 24*26-os tepsibe sütöttem. Ezt időnként megkérdezitek, úgyhogy most előre lemértem. Ügyes vagyok? Nehogy azt mondjátok erre, hogy ez alap lenne, mert az csak egy jobb világban van így, nálam ritkán fordul elő, hogy eszembe jut. Most igen.



Na, akkor most már tényleg a recept: gyakorlatilag nem cifrázzuk a dolgokat, mindent kimérünk egy tálba, aztán összekeverjük egy robotgéppel. Már, ha van. Ha nincs, akkor amivel tudjuk. Amikor kész van, akkor áttessékeljük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és már mehet is a 180 fokos sütőbe. Nagyjából fél óráig sütöttem, mire jónak nyilvánítottam. Mivel nem voltam benne biztos, ezért beledöftem egy tűt: nem ragadt rá a tészta, így bebizonyosodott, hogy tényleg átsült.

Ahogy az elején is utaltam rá, ez egy alap tészta, amit bármivel meg lehet kenni/tölteni. Akár torta alapnak is használható, ráadásul napokig jó állagú marad. Nem az a pillekönnyű állagú – mint a másik kevert mandulás – hanem haraphatóbb. De persze nem úgy, hogy kemény, vagy rágós, vagy túl sűrű, hanem jó értelemben. Jól lehet vele dolgozni, felvágni, szeletelni. Legalábbis nekem jól ment, amikor végül utólag megtöltöttem (elszórakoztam vele, mert addigra már felvagdostam 😀 Jó, na, először csoki és vanília szósszal akartam leöntögetni, de végül máshogy döntöttem :D)






Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420