Ez a recept annyiból egyszerűbb, a klasszikusnál – már amennyiben gluténmentes lángosnál lehet klasszikusról beszélni – hogy burgonyapehellyel készül, ami igencsak megkönnyíti a dolgunkat.

Hozzávalók:

  • 50 dkg gluténmentes kenyérliszt
  • 1 evőkanál burgonyapehely
  • 3 dkg friss élesztő (vagy 5 g instant élesztő)
  • 200 g kefir (vagy natúr joghurt/tejföl)
  • 300 ml langyos víz
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 1 teáskanál só
  • 1 csipet cukor




Kezdjük azzal, hogy az élesztő felfuttatására itt sem lesz szükségünk, ahogy már a

kenyér receptnél írtam, tökéletes lesz anélkül is. Nincs más dolgunk, mint egy tálba morzsoljuk és utána küldjük az összes többi száraz hozzávalót. Ha instant élesztőt használunk, akkor tegyünk pontosan ugyanígy, leszámítva azt, hogy nem kell morzsolni, valaki már megtette előttünk.

Megkeverjük, és hozzáadjuk a kefirt és a vizet is. Keverjük össze alaposan gépi vagy kézi erővel és tegyük félre.

Keleszthetjük meleg helyen, ha utána ki szeretnénk sütni, de lefedve berakhatjuk a hűtőbe, és akár másnap is elkészíthetjük. Ne lepődjünk meg, a hidegben is meg fog kelni.

Amikor a tészta a kétszeresére nő, forró olajba süssük ki. Én kókusz olajat szoktam használni, amit azért szeretek, mert lényegesen epekímélőbb, amit az étolajról nem mondhatok el, legalábbis nekem ezek a személyes tapasztalataim. Tudom, vannak olyan szerencsések, akik zsírban sütve sem kapnak tőle gyomor- és/vagy epegöcsöt, de valószínűleg a többség nincs ilyen kiváltságos helyzetben.

Tálaljuk ízlés szerint, de szerintem klasszikusan a legjobb, fokhagymával, sajttal és tejföllel. Belül puha, kívül ropogós – mi nagyon szeretjük.

Próbáld ki EZT a receptet is!



https://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2017/08/lángos-4-1024x683.jpghttps://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2017/08/lángos-4-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékáruglutenmentes,lángosEz a recept annyiból egyszerűbb, a klasszikusnál – már amennyiben gluténmentes lángosnál lehet klasszikusról beszélni – hogy burgonyapehellyel készül, ami igencsak megkönnyíti a dolgunkat. Hozzávalók: 50 dkg gluténmentes kenyérliszt 1 evőkanál burgonyapehely 3 dkg friss élesztő (vagy 5 g instant élesztő) 200 g kefir (vagy natúr joghurt/tejföl) 300 ml langyos...Gasztronómia, életmód és ami még belefér