Avagy, hogyan használjuk fel a megmaradt főtt burgonyát, mert hogy innen indult az egész „lángoscsinálósdi”. Most nem azt a receptet használtam, amit korábban, hanem a következőt:

Hozzávalók:
200 g főtt burgonya
400 g gluténmentes kenyérliszt (én most Beikerrel készítettem)
20 g élesztő
1 tk sütőpor
1-2 tk só
2 dl langyos víz

Jól összekevertem az alaposan szétnyomott burgonyával az összes hozzávalót, majd hagytam a duplájára kelni.

Olajos felületen gombócokra szedtem a tésztát, majd – szintén nagyon olajos kézzel – igyekeztem jól szétnyomkodni, húzogatni, ami mint tudjuk, gluténmentes tésztánál nem annyira könnyű.

Forró olajban jól megsütöttem mindkét oldalát és hagyományos módon, fokhagymával, sajttal és tejföllel tálaltam. A családom nagy megelégedésére.

Ha értesülni szeretnél a ceruzabab frissülő tartalmáról lájkolt a facebook oldalunkat, illetve nézz körül a bloghoz kapcsolódó MENTES AJÁNDÉK webáruházunkban is.

http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2017/11/langos-belyeg-1024x643.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2017/11/langos-belyeg-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékárulangos glutenmentes tojasmentes laktozmentes tejmentesAvagy, hogyan használjuk fel a megmaradt főtt burgonyát, mert hogy innen indult az egész „lángoscsinálósdi”. Most nem azt a receptet használtam, amit korábban, hanem a következőt: Hozzávalók: 200 g főtt burgonya 400 g gluténmentes kenyérliszt (én most Beikerrel készítettem) 20 g élesztő 1 tk sütőpor 1-2 tk só 2 dl langyos víz Jól összekevertem az alaposan szétnyomott...Gasztronómia, életmód és ami még belefér