Avagy, hogyan használjuk fel a megmaradt főtt burgonyát, mert hogy innen indult az egész „lángoscsinálósdi”. Most nem azt a receptet használtam, amit korábban, hanem a következőt:
Hozzávalók:
200 g főtt burgonya
400 g gluténmentes kenyérliszt (én most Beikerrel készítettem)
20 g élesztő
1 tk sütőpor
1-2 tk só
2 dl langyos víz
Jól összekevertem az alaposan szétnyomott burgonyával az összes hozzávalót, majd hagytam a duplájára kelni.
Olajos felületen gombócokra szedtem a tésztát, majd – szintén nagyon olajos kézzel – igyekeztem jól szétnyomkodni, húzogatni, ami mint tudjuk, gluténmentes tésztánál nem annyira könnyű.
Forró olajban jól megsütöttem mindkét oldalát és hagyományos módon, fokhagymával, sajttal és tejföllel tálaltam. A családom nagy megelégedésére.