Ahogy már a lecsós húsnál, gondoltam itt is elsütöm ezt az „igazi” dolgot, bár itt talán egy fokkal egységesebbnek tűnik, hogy kinek mi az igazi, valódi, eredeti, tökéletes recept. Naná, hogy mindenkinek a sajátja!

Hozzávalók:

1 kg savanyú káposzta
0,5 kg hús (esetemben sertéscomb)
20 dkg húsos kolozsvári szalonna (vagy füstölt hús)
1 nagy fej hagyma
1 paradicsom (vagy ennek megfelelő püré)
1 paprika (vagy paprikakrém)
1-3 gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél
só, bors, kömény, pirospaprika

A székelykáposztát ezúttal úgy indítottam, hogy a nagyon húsos kolozsvári szalonna picit zsíros részét levágtam, kockáztam és kisütöttem szépen pirosra. A meghámozott, apróra vágott hagymát üvegesre – azaz áttetszően fényesre – sütöttem rajta, majd félrehúztam és nyakon öntöttem pirospaprikával.

Van, aki picit tesz bele, más nagyon sokat, ki hogyan szereti. Ez persze az összes többi fűszerre ugyanúgy érvényes.

Gyors keverés után mehetett bele a kockákra vágott sertés comb, ami igény szerint persze más hús is lehet, akár baromfi is. Hozzáadtam a többi fűszert, a reszelt – vagy nyomott – fokhagymát, az összevágott paradicsomot és paprikát, a káposztát, majd belekevertem a kolozsvári szalonna kockákra vágott húsos részét is.

 

A káposztát igény szerint át is moshatjuk előtte, ha úgy gondoljuk, hogy túl savanyú. Nekem most nem kellett, tökéletesre savanyította anyósom, mert ő ilyet is tud.

Ezután már nem sok dolgom nem volt vele, csak felöntöttem annyi vízzel, hogy bőven ellepje és fedő alatt puhára főztem. A tálalásnál adhatunk mellé például ropogósra sült bajor zsemlét, de nem érdemes kihagyni egy jó adag tejfölt sem, de természetesen ez is ízlés, szándék és egyéni teherbíró képesség kérdése.

Ha értesülni szeretnél egy ceruzabab frissülő tartalmáról, olvassa el a  facebook oldalunkat , vagy nézzen körül egy MENTES AJÁNDÉK webáruházunkban  található bloghoz .

 



http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2017/11/sz4-1024x561.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2017/11/sz4-250x250.jpgAntal Viktóriafőételglutenmentes,kaposztaAhogy már a lecsós húsnál, gondoltam itt is elsütöm ezt az „igazi” dolgot, bár itt talán egy fokkal egységesebbnek tűnik, hogy kinek mi az igazi, valódi, eredeti, tökéletes recept. Naná, hogy mindenkinek a sajátja! Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta 0,5 kg hús (esetemben sertéscomb) 20 dkg húsos kolozsvári szalonna (vagy füstölt hús) 1 nagy...Gasztronómia, életmód és ami még belefér