Ez nem a tejporos, szirupfőzős változat, hanem egy pofonegyszerű, de legalább ugyanolyan finom verzió. Az eredeti receptet a facebookon találtam, ott búzadarát használtak, én ezt cseréltem le rizsdarára, tehát gluténmentesítettem, illetve itt ott változtattam az elkészítési módon és az arányokon is.Hozzávalók:

10 dkg rizsdara (gluténos verziónál: búzadara)
10 dkg kókuszreszelék + kb. 8 dkg a forgatáshoz
2 dl tejszín
6 dl tej
2,5 dkg vaj
18 dkg cukor
vanília
kb 30 db hámozott mandulaÉn az eredeti változattal szemben úgy készítettem el, hogy egy lábasba beletettem mindent – kivéve a forgatásra szánt plusz kókusz mennyiséget – és összefőztem addig, amíg a keverék sűrű nem lett.

A gluténos változatnál a búzadarát először meg kell pirítani vajon és csak utána hozzáadni a már forrásban lévő többi hozzávalóhoz, de én most – rizsdara esetén – ettől nagyvonalúan eltekintettem. Ment bele rögtön minden.

Amikor főzés közben már elvált a lábas oldalától, akkor jónak tekintettem és lehűtöttem. Először persze szoba hőmérsékletűre, aztán a hűtőben még tovább (a végtelenbe és tovább! – na jó, annyira azért nem). Nem árt, ha hűtés előtt kóstolunk is, nem biztos, hogy ez a cukormennyiség mindenkinek elég. Ha édesebb életérzésre vágyunk, porcukorral korrigáljunk, az még akár hideg állapotában is bőven hozzákeverhető.Amikor klasszul összeállt, „kigolyóztam” a közepében egy-egy szem mandulával, beleforgattam az erre szánt kókuszreszelékbe, majd jól megetettem a nagyon hálás családommal együtt.

 

http://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2017/11/kokusz-4-1024x495.jpghttp://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2017/11/kokusz-4-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékáruglutenmentes,kókusz,tejszínEz nem a tejporos, szirupfőzős változat, hanem egy pofonegyszerű, de legalább ugyanolyan finom verzió. Az eredeti receptet a facebookon találtam, ott búzadarát használtak, én ezt cseréltem le rizsdarára, tehát gluténmentesítettem, illetve itt ott változtattam az elkészítési módon és az arányokon is. (adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...Gasztronómia, életmód és ami még belefér