Mandulás kevert gyorsan és egyszerűen

Mandulás kevert gyorsan és egyszerűen

Pihe-puha, könnyű, kellemesen lágy ízű, önmagában is finom, de, ha szeretnénk, meg is tölthetjük, vagy tálalhatjuk akár vaníliasodóval vagy, gyümölcsmártással vagy fagyi gombóccal is.



Hozzávalók:

260 g liszt (én gluténmentesen csináltam fele-fele arányban rizslisztből és Miklós’ Universal Mixből)
80 g vaj
40 g olaj
150 g cukor
200 ml tej
2 db tojás
0,5 cs sütőpor

vanília (kivonat/aroma/kikapart belső)
70 g szeletelt mandula



A mandulát kivéve az összes hozzávalót egyszerre mérjük ki egy tálba és keverjük simára. A vaj persze legyen ehhez a művelethez szoba hőmérsékletűen lágy, különben még a gépek is nehezen boldogulnak vele. Amikor a tésztánk csodás és roppant elégedettek vagyunk vele, akkor szórjuk bele a mandulát is és azzal is keverjük át.

Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük készre 180 fokon, a végén pedig tálaljuk úgy, ahogy szeretnénk. A kisebb fiam nálunk fahéjjal szórta meg, a nagyobb pedig annyi nutellát kent rá, hogy féltem, hogy végül szerencsétlen kis könnyű sütemény teljesen összeomlik a terhelés alatt.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!





Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .