Őrült gyorsan elkészíthető, de nagyon ízletes fogás, ráadásul még annak is menni fog, aki távolról sem konyhatündér. Mondjuk úgy, hogy ez a recept a nagyon kezdő főzőcskézők, a nagyon éhesek, és a nagyon kevés szabadidővel rendelkezők mentsvára lehet.

Hozzávalók:

sonka
medvehagyma
mascarpone
spagetti
só, bors

Először tegyünk fel vizet forrni egy nagyobb lábasban. Literenként adjunk hozzá kb. egy kiskanál sót, és ha már lobogva forr a víz, akkor szórjuk bele a tésztát. Néha kevergessük, ha pedig kihorgászunk egyet és úgy döntünk, hogy elkészült, akkor szűrjük le.

A spagetti feltéthez vágjuk csíkokra a medvehagymát (ollóval szerintem könnyebb és gyorsabb, mint késsel), illetve a sonkát is. Egy kevés forró olajba szórjuk bele mind a kettőt egyszerre, sütögessük egy rövid ideig – a sonka piruljon, a hagyma kissé essen össze – majd tegyük hozzá a mascarponét. Mennyiségeket nehéz lenne írni, főleg azért, mert nem tudunk hibázni. Ha szaftosan szeretnék, akkor tegyünk sokat a mascarponéból, ha viszont inkább a sonkát és/vagy a medvehagymát szeretnénk eltúlozni, akkor tegyünk így.

Forraljuk össze, sózzuk, borsozzuk és már mehet is a tésztára. Mondtam én, hogy őrült gyors és nagyon egyszerű, ugye?


https://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/04/medvehagymás-spagi-2.jpghttps://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/04/medvehagymás-spagi-2-250x250.jpgAntal Viktóriafőételmascarpone,medvehagyma,sonka,spagettiŐrült gyorsan elkészíthető, de nagyon ízletes fogás, ráadásul még annak is menni fog, aki távolról sem konyhatündér. Mondjuk úgy, hogy ez a recept a nagyon kezdő főzőcskézők, a nagyon éhesek, és a nagyon kevés szabadidővel rendelkezők mentsvára lehet. Hozzávalók: sonka medvehagyma mascarpone spagetti só, bors Először tegyünk fel vizet forrni egy nagyobb lábasban. Literenként adjunk hozzá...Gasztronómia, életmód és ami még belefér