Igen, van némi ellentmondás, mert szénhidrát csökkentett lisztből készült, tehát fogyós, a nutella meg valljuk be, határozottan nem az. A lekvár se éppen, bár abból van diétás verziós (aztán lehet, hogy mogyorókrémből is, de ebben nem vagyok biztos.) Gondoltam csokimázzal is leöntöm a végén, de végül aztán mégsem. Legyen azért egy határ, na.
Hozzávalók:
100 g Szafi Reform gluétnmentes csökkentett szénhidráttartalmú kenyé és péksütemény lisztkeverék
1,5 g só
10 g citromlé
15 g olaj
1 M-es tojás
100 g langyos víz
vanília (kivonat/aroma/kikapart belső)
2 ek cukor vagy annak megfelelő édesítőszer
2 ek nutella
2 ek lekvár (én barackot használtam)
Mérjük ki a hozzávalókat, keverjük össze mindet a liszten – és persze a lekváron, illetve a nutellán kívül – majd dolgozzuk el benne a lisztet is. Várjunk 5 percet. Én most egy nagyobb, kerek jénait keresgéltem közben, illetve az került a kezembe, ezért azt használtam. Nem akartam olajozni, meg liszttel szórogatni, ezért belevágtam egy sütőpapírt és kész.
Amikor letelt az öt perc, háromfelé vettem a tésztát, kézzel kerekre nyomkodtam egy kevés liszten az egyik harmadot és a jénaiba tettem. Kentem rá 1 ek nutellát, majd 1 ek lekvárt. Az újabb harmad tésztát megint kerekre nyomkodtam, rátettem a másikra, és megismételtem a folyamatot, majd a tetejére tettem az utolsó lapot is. Mivel legalsó lap az oldalára is ráment, így a nutella, meg a lekvár nem érintkezett a papírral bélelt tál szélével, így nem tudott kifolyni, vagy megégni, azaz zárt volt a rendszer. Na jó, inkább lerajzolom.
Lerajzoltam, csodás lett, ugye? 😀 Viszont így biztosan érthető. Miután elkészültem a művemmel, betettem a 180 fokos sütőbe és kb. 45 perc alatt készre sütöttem.
Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!