Sajtos, tejszínes fokhagymás csirkecsíkok

Sajtos, tejszínes fokhagymás csirkecsíkok

Ez is egy őrült egyszerű és gyors étel, amit nagyjából bárki össze tud dobni. Köretnek is jó hozzá szinte bármi: tészta, rizs, krumpli, quinoa, köles, vagy akár párolt zöldség is. Sőt, éppenséggel kiflivel is kitunkolhatjuk, mert miért is ne?

Hozzávalók:

0,5 csirkemell vagy combfilé
2 dl tejszín (lehet növényi vagy főzőtejszín is, de én minden körülmények között esküszöm a habtejszínre és mellőzöm a főzőt)
1-5 gerezd fokhagyma (attól függően, hogy mekkora és mennyire töményen szeretjük)
15 dkg sajt (én csak sima, trappistát használtam, de lehet többféle kemény vagy félkemény sajt)
só, bors



A húst vágjuk csíkokra, a fokhagymát hámozzuk, majd reszeljük/nyomjuk össze, a sajtot pedig szintén reszeljük le. Egy kevés olajon pirítsuk meg a sóval, borssal meghintett húst. Ha meg van, akkor dobjuk rá a fokhagymát és rövid ideig azzal is kevergessük (kicsit süljön, de ne égjen meg a fokhagyma, azt nem áll jól neki). 

Öntsük nyakon a tejszínnel, és a reszelt sajttal, és hagyjuk, hogy összeforrjon az előbbi és beleolvadjon az utóbbi. Ennyi volt a történet, már kész is van, csak tálalni kell. Persze lehet variálni is itt-ott, keverhetünk pl. hozzá kukoricát vagy más zöldséget, csirke helyett választhatunk más húst is (maximum az elkészítési idő változik), sőt, hús helyett akár hallal is lehet próbálkozni.





Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .