Sajtos, tejszínes fokhagymás csirkecsíkok

Sajtos, tejszínes fokhagymás csirkecsíkok

Ez is egy őrült egyszerű és gyors étel, amit nagyjából bárki össze tud dobni. Köretnek is jó hozzá szinte bármi: tészta, rizs, krumpli, quinoa, köles, vagy akár párolt zöldség is. Sőt, éppenséggel kiflivel is kitunkolhatjuk, mert miért is ne?

Hozzávalók:

0,5 csirkemell vagy combfilé
2 dl tejszín (lehet növényi vagy főzőtejszín is, de én minden körülmények között esküszöm a habtejszínre és mellőzöm a főzőt)
1-5 gerezd fokhagyma (attól függően, hogy mekkora és mennyire töményen szeretjük)
15 dkg sajt (én csak sima, trappistát használtam, de lehet többféle kemény vagy félkemény sajt)
só, bors



A húst vágjuk csíkokra, a fokhagymát hámozzuk, majd reszeljük/nyomjuk össze, a sajtot pedig szintén reszeljük le. Egy kevés olajon pirítsuk meg a sóval, borssal meghintett húst. Ha meg van, akkor dobjuk rá a fokhagymát és rövid ideig azzal is kevergessük (kicsit süljön, de ne égjen meg a fokhagyma, azt nem áll jól neki). 

Öntsük nyakon a tejszínnel, és a reszelt sajttal, és hagyjuk, hogy összeforrjon az előbbi és beleolvadjon az utóbbi. Ennyi volt a történet, már kész is van, csak tálalni kell. Persze lehet variálni is itt-ott, keverhetünk pl. hozzá kukoricát vagy más zöldséget, csirke helyett választhatunk más húst is (maximum az elkészítési idő változik), sőt, hús helyett akár hallal is lehet próbálkozni.





Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..