Zacskóban sült csirke, körettel

Zacskóban sült csirke, körettel

Ennél a világon nincs egyszerűbb főfogás. Vagy legalábbis benne van az első 10-ben, az biztos. De tényleg, úgyhogy bárki lásson neki, az is, aki egyáltalán nem szokott sütni-főzni, a hibalehetőség valóban olyan alacsony, hogy érdemes megreszkírozni.Hozzávalók:
(A felsoroltakat én használtam, de bármilyen zöldséget, vagy csirke alkatrészt felhasználhatunk, amit szeretünk, olyan mennyiségben, ahogy szeretnénk, ezért sem írtam mennyiségeket.)
megfelelő méretű sütőzacskó (mindegyikre rá van írva, hogy hány kg étel fér bele)
csirke alkatrészek (én alsó és felső combokat sütöttem)
krumpli (én a sárgahéjút jobban szeretem sütve)
vöröhagyma
fokhagyma
kápia paprika
zöldborsó
cukkini
sárgarépa
sült csirke fűszersóA csirkét érdemes kisebb darabokba a zacskóba dobálni, értsd: pl. ne egész combot együnk bele, hanem vágjuk el alsó és felső combra. A zöldségeket tisztítsuk és hámozzuk meg, ha erre szükség van (értsd: pl. hagymát hámozni, borsószemeket nem 🙂 ) A répát, a cukkinit, a kápiát, a fokhagymát és a vöröshagymát rusztikus darabokra szeltem, a krumplit pedig kockáztam. A zöldségeket pakoljuk kétfelé aszerint, hogy mennyire hamar készülnek el. Nálam eszerint félre lett téve a cukkini, a kápia, a vöröshagyma és a fokhagyma. Ez utóbbit hármat akár már az elején beletehettem volna, de mivel én nem szerettem volna, hogy eltűnjenek a szaftban, ezért inkább mentek a cukkinivel a várakozóba, ami meg aztán egyértelműen nagyon hamar elkészül.

A sütőzacskóba dobáltam tehát a: csirkét, borsót, a répát és a krumplit, majd megszórtam őket fűszersóval, és lezártam a zacskót (a dobozban vannak kicsi (általában kék) záróizék, azzal lehet). Zsiradék nem kell, mert a csirke ereszt magától is (kivéve, ha bőr nélküli mellet használunk, akkor nem árt egy kis olaj bele.) Betettem egy tepsibe, és betoltam az egészet 180 fokra (úgy háromnegyed órára talán, de mindig elfelejtem az időt nézni). Amikor kivettem és úgy éreztem, hogy igazából már minden szinte teljesen jó, a csirke pirult, a zöldségek puhák, akkor kinyitottam a zacskót, és beleszórtam a várakozókat is: cukkinit, hagymát, fokhagymát, paprikát.Visszazártam a zacskót, megrázogattam, és mentek vissza úgy 10 percre. Vigyázat, a zacsi forró, kéretik védőfelszerelésben hozzányúlni! Amikor elkészült, az egészet tálba borítottam és tulajdonképpen már el is készült. De mivel én szeretem, ha a csirke bőre kicsit még ropogósabb, ezért csak a combokat visszatettem a sütőbe, ezúttal már zacskó nélkül, egy sütőpapírra és nagy hőfokon, hőlégkeveréssel pirítottam rajta pár percet. Ennyi. Ugye, hogy egyszerű? És isteni finom, ahogy az ízek összepárolódnak-sülnek.Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420