Csirkés, sajtos, zöldséges tészta

Csirkés, sajtos, zöldséges tészta

Valami tésztát szerettem volna főzni, ezért körül néztem, hogy mi van otthon. Sajnos cukkini éppen nem, pedig azt is tettem volna bele. Nem baj, majd legközelebb.

Hozzávalók:

500 g száraztészta
250 g csirkehús (csont nélkül)
10 cm körüli (igen, centi :)) póréhagyma
1 közepes sárgarépa
2 dl tejszín, vagy rizskrém
100-200 g reszelhető sajt
só, bors, szerecsendió



Először jön az előkészítés: a sárgarépát tisztítsuk meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le, a póréhagymát vágjuk karikára, a húst kockára, a sajtot pedig reszeljük le. Némi olajon pirítsuk meg a csirkét a reszelt répával együtt. Közben sózzuk, borsozzuk.

Amikor jónak gondoljuk, mehet rá a póréhagyma. Ez már rövid idő, még mielőtt pirulni kezdene, öntsük is rá a növényi krémet, vagy tejszínt és reszeljünk bele egy kis szerecsendiót (persze lehet már őrölve is kapni), adhatunk hozzá egy kis fokhagyma granulátumot is akár. Forraljuk össze, majd szórjuk bele a sajtot is. Párszor átkevergetjük, kóstoljuk, majd késznek nyilvánítjuk.

A tésztát főzzük ki forrásban lévő sós vízben, majd szűrjük le és keverjük össze a tésztával. Az egészet öntsük kiolajozott, hőálló tálba és tegyük a sütőbe 200 fokra addig, amíg kicsit pirulni kezd a teteje. El is készültünk, már csak enni kell, de az nem lesz nehéz, tényleg finom.





Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .