Valami tésztát szerettem volna főzni, ezért körül néztem, hogy mi van otthon. Sajnos cukkini éppen nem, pedig azt is tettem volna bele. Nem baj, majd legközelebb.
Hozzávalók:
500 g száraztészta
250 g csirkehús (csont nélkül)
10 cm körüli (igen, centi :)) póréhagyma
1 közepes sárgarépa
2 dl tejszín, vagy rizskrém
100-200 g reszelhető sajt
só, bors, szerecsendió
Először jön az előkészítés: a sárgarépát tisztítsuk meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le, a póréhagymát vágjuk karikára, a húst kockára, a sajtot pedig reszeljük le. Némi olajon pirítsuk meg a csirkét a reszelt répával együtt. Közben sózzuk, borsozzuk.
Amikor jónak gondoljuk, mehet rá a póréhagyma. Ez már rövid idő, még mielőtt pirulni kezdene, öntsük is rá a növényi krémet, vagy tejszínt és reszeljünk bele egy kis szerecsendiót (persze lehet már őrölve is kapni), adhatunk hozzá egy kis fokhagyma granulátumot is akár. Forraljuk össze, majd szórjuk bele a sajtot is. Párszor átkevergetjük, kóstoljuk, majd késznek nyilvánítjuk.
A tésztát főzzük ki forrásban lévő sós vízben, majd szűrjük le és keverjük össze a tésztával. Az egészet öntsük kiolajozott, hőálló tálba és tegyük a sütőbe 200 fokra addig, amíg kicsit pirulni kezd a teteje. El is készültünk, már csak enni kell, de az nem lesz nehéz, tényleg finom.