Fűszeres juhtúróval rakott édesburgonya

Fűszeres juhtúróval rakott édesburgonya

Ez is egy olyan fogás, ami – ha nem egy vödörrel falunk be – vacsorára is bátran ehető, még fogyási szándékkal is. Én például ezt a hat kis karikányit készítettem magamnak salátával, amitől persze nem laktam jól – ahogy vacsoránál sajnos sosem – viszont legalább nagyon finomat ettem.

Hozzávalók:

édesburgonya (batáta)
juhtúró
zöldhagyma
sonka (el is hagyható)
paprikakrém (pl. pirosarany)
paradicsom

kömény (el is hagyható)

Az édesburgonyát hámozás után karikázzuk fel kb. fél centis szeletkékre, majd egy sütőpapíron tegyük a sütőbe. Nekem van egy kis grillem, abba raktam a legmagasabb hőfokra, alul-felül sütésre.

Keverjük össze a juhtúrót a karikára vágott zöldhagymával, az apróra vágott sonkával, a paprikakrémmel, a sóval és a borssal. Egyfajta “körözött” lesz belőle, ha úgy vesszük.

mindig megég körben a papír, ha grillsütőben sütöm…

Amikor az édesburgonya elkezd pirulni, ráhalmozzuk a juhtúrós keveréket és mindegyikre teszünk egy-egy szeletke paradicsomot. Toljuk vissza a sütőbe egy időre együtt az egészet, sütögessük majd jól faljuk fel. Én káposzta és jégsaláta ágyra pakoltam, szerintem ízben is klasszul ment hozzá (és legalább többnek tűnt).

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5427

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5427