Ez is egy olyan fogás, ami – ha nem egy vödörrel falunk be – vacsorára is bátran ehető, még fogyási szándékkal is. Én például ezt a hat kis karikányit készítettem magamnak salátával, amitől persze nem laktam jól – ahogy vacsoránál sajnos sosem – viszont legalább nagyon finomat ettem.
Hozzávalók:
édesburgonya (batáta)
juhtúró
zöldhagyma
sonka (el is hagyható)
paprikakrém (pl. pirosarany)
paradicsom
só
kömény (el is hagyható)
Az édesburgonyát hámozás után karikázzuk fel kb. fél centis szeletkékre, majd egy sütőpapíron tegyük a sütőbe. Nekem van egy kis grillem, abba raktam a legmagasabb hőfokra, alul-felül sütésre.
Keverjük össze a juhtúrót a karikára vágott zöldhagymával, az apróra vágott sonkával, a paprikakrémmel, a sóval és a borssal. Egyfajta “körözött” lesz belőle, ha úgy vesszük.
Amikor az édesburgonya elkezd pirulni, ráhalmozzuk a juhtúrós keveréket és mindegyikre teszünk egy-egy szeletke paradicsomot. Toljuk vissza a sütőbe egy időre együtt az egészet, sütögessük majd jól faljuk fel. Én káposzta és jégsaláta ágyra pakoltam, szerintem ízben is klasszul ment hozzá (és legalább többnek tűnt).
Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!