Gluténmentes lángos 2.

Gluténmentes lángos 2.

Avagy, hogyan használjuk fel a megmaradt főtt burgonyát, mert hogy innen indult az egész „lángoscsinálósdi”. Most nem azt a receptet használtam, amit korábban, hanem a következőt:

Hozzávalók:

200 g főtt burgonya
400 g gluténmentes kenyérliszt (én most Beikerrel készítettem)
20 g élesztő
1 tk sütőpor
1-2 tk só
2 dl langyos víz



Jól összekevertem az alaposan szétnyomott burgonyával az összes hozzávalót, majd hagytam a duplájára kelni.

Olajos felületen gombócokra szedtem a tésztát, majd – szintén nagyon olajos kézzel – igyekeztem jól szétnyomkodni, húzogatni, ami mint tudjuk, gluténmentes tésztánál nem annyira könnyű.



Forró olajban jól megsütöttem mindkét oldalát és hagyományos módon, fokhagymával, sajttal és tejföllel tálaltam. A családom nagy megelégedésére.





 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5427

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5427