Avagy, hogyan használjuk fel a megmaradt főtt burgonyát, mert hogy innen indult az egész „lángoscsinálósdi”. Most nem azt a receptet használtam, amit korábban, hanem a következőt:

Hozzávalók:

200 g főtt burgonya
400 g gluténmentes kenyérliszt (én most Beikerrel készítettem)
20 g élesztő
1 tk sütőpor
1-2 tk só
2 dl langyos vízJól összekevertem az alaposan szétnyomott burgonyával az összes hozzávalót, majd hagytam a duplájára kelni.

Olajos felületen gombócokra szedtem a tésztát, majd – szintén nagyon olajos kézzel – igyekeztem jól szétnyomkodni, húzogatni, ami mint tudjuk, gluténmentes tésztánál nem annyira könnyű.Forró olajban jól megsütöttem mindkét oldalát és hagyományos módon, fokhagymával, sajttal és tejföllel tálaltam. A családom nagy megelégedésére.

 

https://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2017/11/langos-belyeg-1024x643.jpghttps://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2017/11/langos-belyeg-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékárulangos glutenmentes tojasmentes laktozmentes tejmentesAvagy, hogyan használjuk fel a megmaradt főtt burgonyát, mert hogy innen indult az egész „lángoscsinálósdi”. Most nem azt a receptet használtam, amit korábban, hanem a következőt: Hozzávalók: 200 g főtt burgonya 400 g gluténmentes kenyérliszt (én most Beikerrel készítettem) 20 g élesztő 1 tk sütőpor 1-2 tk só 2 dl langyos víz ...Gasztronómia, életmód és ami még belefér