Raffaello golyók

Raffaello golyók

Ez nem a tejporos, szirupfőzős változat, hanem egy pofonegyszerű, de legalább ugyanolyan finom verzió. Az eredeti receptet a facebookon találtam, ott búzadarát használtak, én ezt cseréltem le rizsdarára, tehát gluténmentesítettem, illetve itt ott változtattam az elkészítési módon és az arányokon is.



Hozzávalók:

10 dkg rizsdara (gluténos verziónál: búzadara)
10 dkg kókuszreszelék + kb. 8 dkg a forgatáshoz
2 dl tejszín
6 dl tej
2,5 dkg vaj
18 dkg cukor
vanília
kb 30 db hámozott mandula



Én az eredeti változattal szemben úgy készítettem el, hogy egy lábasba beletettem mindent – kivéve a forgatásra szánt plusz kókusz mennyiséget – és összefőztem addig, amíg a keverék sűrű nem lett.

A gluténos változatnál a búzadarát először meg kell pirítani vajon és csak utána hozzáadni a már forrásban lévő többi hozzávalóhoz, de én most – rizsdara esetén – ettől nagyvonalúan eltekintettem. Ment bele rögtön minden.

Amikor főzés közben már elvált a lábas oldalától, akkor jónak tekintettem és lehűtöttem. Először persze szoba hőmérsékletűre, aztán a hűtőben még tovább (a végtelenbe és tovább! – na jó, annyira azért nem). Nem árt, ha hűtés előtt kóstolunk is, nem biztos, hogy ez a cukormennyiség mindenkinek elég. Ha édesebb életérzésre vágyunk, porcukorral korrigáljunk, az még akár hideg állapotában is bőven hozzákeverhető.



Amikor klasszul összeállt, „kigolyóztam” a közepében egy-egy szem mandulával, beleforgattam az erre szánt kókuszreszelékbe, majd jól megetettem a nagyon hálás családommal együtt.

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/istvansz/ceruzabab.hu/wp-includes/functions.php on line 5420