Gyors, finom ízekkel teli és még egészséges is. Sok nemzet készít ilyesmit, ennyien egyszerre biztos nem tévedhetünk.
Hozzávalók:
1 padlizsán
1 kápia paprika
1 kisebb hagyma
1-3 evőkanál majonéz
só, bors
A padlizsánt és a paprikát mossuk be és úgy ahogy vannak tegyük a sütőbe. Én most kis grillbe pakoltam, 180 fokra, a padlizsánt előtte szúrjuk meg itt-ott, hogy ne robbanjon fel. Igen, olyat is tud. Időnként megforgatva sütöttem addig, amíg pirulni nem kezdett a héjuk és érezhetően megpirultak. A paprika előbb lett kész.
Még forrón lehúztam a héjukat, a paprika magját kidobtam, majd a hagymával együtt pürésítettem egy rúdmixer segítségével. (Ha felvágásnál jövünk rá, hogy a padlizsán közepe mégsem sült át, hámozva és néhány részre vágva toljuk még vissza kicsit a sütőbe.) Szórtam bele sót, borsot, nyomtam bele némi majonézt és jól lehűtve, mártogatós krémként tálaltam.
Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!