Gondoltam kicsit tovább variálom a zacskón található receptet – illetve a kétféle Szafi liszten található leírás egy az egyben való keverékét – és adok hozzá egy kis magot is, illetve zsemle helyett most kifliket sütök belőle.

Hozzávalók:

  • 140 g Szafi free világos puha kenyér lisztkeverék
  • 100 g Szafi reform csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék
  • 1 ek szezámmag
  • 1 ek lenmag
  • 2,5 g só
  • 30 g frissen facsart citromlé, vagy almaecet
  • 170 g langyos víz
  • 16 g folyékony kókuszolaj
  • 1 M-es tojás
  • 270 g langyos víz

Mérjük ki a liszten kívül az összes alapanyagot egy tálba, keverjük össze, majd mehet bele a liszt is. Miután összedolgoztuk, 5-10 percig pihentessük, gyúrjuk át egy kis liszten (én rizslisztet használtam) és nyújtsunk belőle egy szép kör formát. Vagy éppen csúnyácska amőbát. Ahogy sikerül.



Kenjük le olvasztott kókuszolajjal, majd vágjuk hat felé (vagy ahányra úri kedvünk tartja) majd egyenként tekerjük fel kifli fazonra. Én utána is lekentem olajjal, majd 200 fokon készre sütöttem kb. 40 perc alatt.

https://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2019/01/kifli3-1024x728.jpghttps://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2019/01/kifli3-250x250.jpgAntal Viktóriadesszert, pékárukenyer,kifli,Szafi,zsemle   Gondoltam kicsit tovább variálom a zacskón található receptet - illetve a kétféle Szafi liszten található leírás egy az egyben való keverékét - és adok hozzá egy kis magot is, illetve zsemle helyett most kifliket sütök belőle. Hozzávalók: 140 g Szafi free világos puha kenyér lisztkeverék 100 g Szafi reform csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér...Gasztronómia, életmód és ami még belefér