Ez egy macera-mentes recept, amit bárki, bármilyen fizikai és lelkiállapotában össze tud dobni, persze egy kis költői túlzással élve (például csecsemők és aranyhörcsögök nem biztos).

Hozzávalók 1 főre:

3-4 nagy gombafej
3-4 db csirkemáj
10-15 dkg reszelt sajt
10 dkg húsos, füstölt szalonna
3-4 csipet só
3-4 csipet bors
3-4 csipet fokhagymagranulátum, vagy egy kevés friss, reszelt fokhagyma (el is lehet hagyni)

Tisztítsuk meg a gombákat – hámozzuk, vagy csak mossuk, ahogy szeretnénk – és ha rám hallgattok, szúrjátok úgy át a közepét, ahogy én. Ennek a fő oka az, hogy a sült gomba belsejében hajlamos megállni a sülés közben belőle kiáramló lé, ami engem például zavar. Ha viszont egy hurkapálcikával – vagy akármi mással – egy kis lyukat fúrunk a közepébe, ez a lé alul szépen kifolyik és nem áll meg benne, hogy tocsogós legyen tőle a kész töltött gomba belseje.

Ha ez meg van, fűszerezzük meg a belsejüket sóval, borssal, majorannával és fokhagymával. Helyezzünk mindegyikbe egy-egy darab májat, amit újra fűszerezzünk meg ugyanígy, szórjuk meg az egészet reszelt sajttal és szórjuk rá a kockákra vágott szalonnát.

Tegyük a gombákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és toljuk a 190 fokos sütőbe alul-felül sütésre és addig ne vegyük ki, amíg a tetején a sajt meg nem pirul.


https://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/09/tgomba1-1024x562.jpghttps://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/09/tgomba1-250x250.jpgAntal Viktóriaelőétel, leves, salátafőételcsirkemáj,gomba,sajt,szalonnaEz egy macera-mentes recept, amit bárki, bármilyen fizikai és lelkiállapotában össze tud dobni, persze egy kis költői túlzással élve (például csecsemők és aranyhörcsögök nem biztos). Hozzávalók 1 főre: 3-4 nagy gombafej 3-4 db csirkemáj 10-15 dkg reszelt sajt 10 dkg húsos, füstölt szalonna 3-4 csipet só 3-4 csipet bors 3-4 csipet fokhagymagranulátum, vagy egy kevés friss, reszelt...Gasztronómia, életmód és ami még belefér