Ráadásul sütés nélkül készül, ami szintén nem egy utolsó szempont. És isteni.
Hozzávalók a tésztához (23 cm-s formában készítettem):
200 g Oreo keksz (gluténmentesen is lehet oreo “hasonmásokat” kapni, többféle márkát is)
100 g vaj
Hozzávalók a krémhez:
500 g mascarpone
350 g nutella
Csokimáz hozzávalói:
20 g jó minőségű kakaó por (nem instant, cukrozott)
70 g vaj
60 g porcukor
30 ml víz
Ezt a tortát minimum fél nappal a felvágása előtt illik elkészíteni, ezt azért nem árt kihangsúlyozni már az elején. Kezdjük a torta alappal! Egy aprítóval csapjuk szét morzsáira az a kekszet. Ha nincs ilyen gépünk, akkor tegyük vastagabb zacskóba és egy sodrófával (vagy valami hasonlóval) verjük rommá szerencsétlen párát.
Ha ez meg van, a morzsákat keverjük össze olvasztott vajjal, majd nyomkodjuk egy csatos tortaforma aljára. Én tettem alá sütőpapírt is, de lehet, hogy nem is kellene. Vagy igen. Igazából nem tudom milyen lenne nélküle 🙂 Irány a hűtő, legalább 2-3 órára!
A krémhez keverjük össze alaposan össze az alapanyagot (nincs sok, ugye?) és kóstoljuk meg. Ha nem találjuk elég édesnek, adjunk még hozzá cuccot. Szerintem elég édes, de ízlés dolga. Kenjük a már szépen lehűlt és “megkötött” süti alapra, és tegyük a hűtőbe megint legalább 2-3 órára. Ha nincs idő erre, akkor a fagyasztóba téve kicsit megsürgethetjük a dolgokat.
Ha ezen is túl vagyunk, akkor a mázhoz a cukrot, a kakaót és a vizet forraljuk fel, majd a tűzhelyről levéve hozzákeverjük a vajat. Langyos állapotba öntsük rá a tortára, majd néhány órát megint hűtsük és kész is vagyunk. Tádáááám…!