Kaptam egy kiló ribizlit és úgy döntöttem, hogy kipróbálom a belőle készült lekvárt. Mivel csak kis mennyiség volt, ezért még tartósítószert sem adtam hozzá. Sőt, mivel ez a gyümölcs tele van pektinnel – ami természetes zselésítő – egyéb adalékokra sem volt szükség. Kicsattanóan friss és nagyon fűszeres ízvilágú lett, szerintem érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

1 kg szár nélküli ribizli
400 g cukor

Mossuk meg a száráról lecsipkedett szemeket, majd nyomkodjuk össze. Főzzük 5 percig, majd egy szűrőn alaposan nyomkodjuk át úgy, hogy a magja és a héja fennmaradjon, arra nem lesz szükségünk.

A leszűrt pürét a cukor hozzáadásával főzzük még forrástól számított 10 percig és már el is készültünk. Ugye milyen egyszerű?https://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/06/ribizli-lekvár-1-1024x542.jpghttps://www.ceruzabab.hu/wp-content/uploads/2018/06/ribizli-lekvár-1-250x250.jpgAntal Viktóriaelőétel, leves, salátalekvár,ribizliKaptam egy kiló ribizlit és úgy döntöttem, hogy kipróbálom a belőle készült lekvárt. Mivel csak kis mennyiség volt, ezért még tartósítószert sem adtam hozzá. Sőt, mivel ez a gyümölcs tele van pektinnel - ami természetes zselésítő - egyéb adalékokra sem volt szükség. Kicsattanóan friss és nagyon fűszeres ízvilágú lett,...Gasztronómia, életmód és ami még belefér