Kaptam egy kiló ribizlit és úgy döntöttem, hogy kipróbálom a belőle készült lekvárt. Mivel csak kis mennyiség volt, ezért még tartósítószert sem adtam hozzá. Sőt, mivel ez a gyümölcs tele van pektinnel – ami természetes zselésítő – egyéb adalékokra sem volt szükség. Kicsattanóan friss és nagyon fűszeres ízvilágú lett, szerintem érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
1 kg szár nélküli ribizli
400 g cukor
Mossuk meg a száráról lecsipkedett szemeket, majd nyomkodjuk össze. Főzzük 5 percig, majd egy szűrőn alaposan nyomkodjuk át úgy, hogy a magja és a héja fennmaradjon, arra nem lesz szükségünk.
A leszűrt pürét a cukor hozzáadásával főzzük még forrástól számított 10 percig és már el is készültünk. Ugye milyen egyszerű?
Ha tetszett a bejegyzés, kövesd figyelemmel a facebook oldalam is. Katt IDE!